Testamentera en gåva till Alzheimerfonden

Tillsammans kan vi stoppa Alzheimers sjukdom

Ett testamente är en trygghet oavsett vilket skede i livet du är. Skriv ett testamente via det digitala verktyget Lawly och ge en gåva för forskningen.

Upprätta testamente 

Lawly och Alzheimerfonden gör det enkelt för dig att skriva testamente

Genom vårt samarbete med juristbyrån Lawly kan du enkelt gå från god tanke till god handling. Skriv ditt testamente via vår hemsida och var trygg med att vi förvaltar din gåva på bästa sätt. 

 

Upprätta testamente online

Skriv ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente via vår hemsida. 

Upprätta testamente

 

Allt fler väljer att inkludera en gåva i sitt testamente

Vill du också testamentera en gåva? Alla gåvor gör skillnad, även några få procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad för forskningen om Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Det går bra att testamentera pengar, värdepapper, en fastighet eller andra värdeföremål.

En andel av kvarlåtenskapen

Värdepapper, aktier eller fonder

Fastigheter & bostadsrätter

Valfritt gåvobelopp

 

 

Upprätta testamente    

Läs mer på testamentesveckan.se    

 

 

 

 

 

 

 

"Det känns mycket bra att ha upprättat vårt testamente där vi redan nu skriver vad vi vill ska gå till forskningen om Alzheimers sjukdom."

-Anders och Lena

Om Lawly


Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten.


Läs mer om Lawly här

 

 

 

För testamentesgåvor är du varmt välkommen att kontakta oss på Alzheimerfonden

 

Generalsekreterare Liselotte Jansson på 070-481 70 43 eller mejla liselotte.jansson@alzheimerfonden.se

 

 

 

Planera din framtid - Lär dig mer om testamenten

Ge en testamentsgåva

När du testamenterar en gåva till Alzheimerfonden ger du en gåva som får stor betydelse efter din bortgång. Via ett testamente lever din omtanke vidare på ett sätt som kan hjälpa framtida generationer. Du kan testamentera hela eller delar av dina tillgångar till Alzheimerfonden. Det kan omfatta kontanter, aktier, fondandelar, fastigheter eller värdeföremål.

Vad är ett testamente?

Ett testamente är en handling där du skriver vad som ska hända med din kvarlåtenskap den dag du går bort. Du kan till exempel skriva in att en person eller organisation ska få en särskild sak eller en viss andel av arvet. Du kan också skriva villkor som ska gälla för det som någon ärver.

När bör jag skriva ett testamentet?

Många funderar på att skriva ett testamente men känner sig obekväma och tänker att det där gör jag senare. Det är fullt förståeligt. Men ett testamente är bra att ha oavsett ålder. Det kan behövas för olika faser i livet och bör betraktas som ett levande dokument. När du väl upprättat ditt första testamente är det enkelt att sen göra ändringar om omständigheterna förändras för dig och din familj. Det viktigaste är du skriver det nu när du funderar på det, så det blir gjort.

Kan jag skriva ett testamente själv?

Ja, men det är inget en jurist rekommenderar. Vissa saker är det helt enkelt säkrast att ta hjälp av en fackman för att vara säker på att det blir korrekt gjort. Via Lawlys tjänst kan du dessutom vara trygg med att du får ett testamente som är anpassat efter din personliga situation.

Ärver inte mina familjemedlemmar allt?

Dina bröstarvingar har alltid rätt sin laglott (7 kap. 3 § 2 st. ärvdabalken). Laglotten utgör dock endast hälften av arvet, du väljer själv hur den andra halvan ska fördelas. Varför inte ge en andel av detta till Alzheimerfonden?

Vad händer om jag inte skriver ett testamente?

Om inga arvingar finns så tillfaller hela din kvarlåtenskap Allmänna Arvsfonden, där det i dag redan finns omkring fyra miljarder kronor. Då är det bättre att tillgångarna ges till forskning mot alzheimer och andra demenssjukdomar.

Hur gör jag om jag vill testamentera något till Alzheimerfonden?

När du testamenterar en gåva till Alzheimerfonden ger du en gåva som får stor betydelse efter din bortgång. Du kan testamentera hela eller delar av dina tillgångar till Alzheimerfonden. Det kan omfatta kontanter, aktier, fondandelar, fastigheter eller värdeföremål. Glöm inte att ange vårt organisationsnummer som är 845001-8844.

Ladda ner vår testamentsbrochyr                                                                                                                 Lär dig mer om testamente här