Publicerad: 2022-04-12

Den omtyckta pjäsen .Var är min man med skådespelerskan Marie Delleskog i huvudrollen är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Alzheimerfonden. Pjäsen är skriven av dramatiker Ylva Lööf och den har lockat stor publik. Här får man uppleva hur det är att leva nära någon med Alzheimers sjukdom. Nu finns det biljetter kvar till föreställningar den 2, 9 och 16e maj på Stadsteatern i Göteborg. I direkt anslutning till föreställningen håller en expert på området Alzheimers sjukdom en kort föreläsning om de senaste forskningsrönen.

Om pjäsen "Var är min man"

Bollan och Andreas skulle åldras tillsammans. De längtade efter att få ta barnbarnen till Liseberg. Att få åka karusell och äta spunnet socker med dem. Det blev inte så. De hann inte. När Andreas insjuknar i Alzheimer ställs den trygga tillvaron på paus. En drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet.

–Jag spelar en kvinna vars man drabbas av Alzheimers sjukdom i 60-årsåldern. Publiken får följa med på hennes resa, genom motgångarna men också genom det som styrker henne, säger skådespelaren Marie Delleskog. 

Recension:"Skådespelerskan Marie Delleskog vittnar stilla om resan från diagnos till demensboende och de motstridiga känslor som uppstår när ens älskade förändras och försvinner." – DN

"Marie Delleskogs varma, lågmälda och otvungna gestaltning gör att historien får liv och egenvärde.” – DN

Efter varje föreställning delar en expert på området med sig av de senaste forskningsrönen.

Datum

Experter på plats

2 maj

Michael Schöll, medicine doktor, Göteborgs universitet

9 maj

Ingmar Skoog, professor, Göteborgs universitet

16 maj

Ingmar Skoog, professor, Göteborgs universitet

 

Föreställningen startar kl 18.00 på scenen i Foajébaren och är cirka en timme lång.

Köp biljett här

Hjälp forskningen nå nya genombrott genom att ge en gåva.

Ge en gåva