Publicerad: 2022-12-28

Julmarknaden hos Attendo i Trelleborg blev en fin julklapp

Visst händer det glada saker mitt i det mörkaste av tider. En dag i mitten av december fick Alzheimerfonden i Stockholm ett telefonsamtal från Trelleborg med ett besked: ”Vi har haft en julmarknad här, som gav en vinst på 6 375 kronor. De pengarna skall ni ha. När kan ni hämta dem?”

Så på den mörkaste och kortaste dagen på året fick Alzheimerfondens representant i Skåne, Stina Arosenius, den stora äran att besöka till Attendos äldreboende på Johan Kocksgatan i Trelleborg.

Boende och personal hade bestämt att vinsten från julmarknaden skulle gå till något extra viktigt detta år. Eftersom det finns drabbade med demenssjukdomar på boendet, och det inte finns någon bot för dessa sjukdomar och forskning behövs, kom Alzheimerfonden upp som förlag på vart pengarna skulle gå.

Julmarknaden gick av stapeln den 12 december, kallaste dagen i december var det ett extra stolt gäng som överlämnade 6 375 kronor till oss på Alzheimerfonden.

De boende och personalen hade tillsammans jobbat med att ordna julmarknaden, de bakade kakor, fixade med varm dryck och försäljning av olika saker som har anknytning till julen. Förutom kakor (kanelbullar, struvor, minimuffins med Rudolf på, lussekatter, sockerkaka, mjuk pepparkaka och julkort), såldes sill och korv från Delikatessgrabbarna, glaslyktor, grytlappar, brända mandlar, bröd, ischoklad, knäck, små tomteluvor till flaskor, nypoppade popcorn, grillad korv, kaffe med kaka, fiskdamm. Mia från ’Hela Sverige bakar’ skänkte en jultårta som lottades ut. 

Korvarna skänktes av Shell-macken i Trelleborg. Till lotterierna hade det skänkts div. saker och presentkort från lokala företag i Trelleborg.

Alzheimerfonden tackar extra mycket för gåvan, som bidrar till forskning om Alzheimer- och demenssjukdomarna.

I bild överräcker Verksamhetschef Louise Niklasson 6 375 kronor till Alzheimerfondens representant Stina Arosenius.

Från vänster Stina Arosenius, Maj-Britt Hedberg, Lena Mattsson planeringsledare, damen i rullstol Irene Andersson, Damen med pengarna Verksamhetschef Louise Niklasson samt omvårdnadspersonal Timia Odier.

Foto ©Alzheimerfonden