Publicerad: 2024-05-29

Årets Alzheimerlopp på Öland blev en succé!

För andra året i rad arrangerar Mörbylånga kommuns demensteam ett eget Digitala Alzheimerlopp. Årets Alzheimerlopp gick av stapeln den 23 maj klockan 18.00. Cirka 80 deltagare sprang i solskenet och man fick välja en slinga på antingen 2 eller 5 kilometer. Alla som deltog var vinnare men dagens snabbaste löpare var Malin Ingvarsson som sprang i mål på rekordtiden 19:21. 

– Alzheimerloppet är ett fantastiskt tillfälle för oss alla att tillsammans öka medvetenheten om Alzheimers sjukdom och stödja forskningen som gör skillnad. Varje deltagare bidrar till hopp om en bättre framtid för dem som drabbas av denna sjukdom, säger Sofie Skånberg, fysioterapeut och medarrangör.

Loppet arrangeras av Demensteamet från Mörbylånga kommun, där Sofie Skånberg (fysioterapeut), Katarina Westerlund (specialistundersköterska) och Fredrik Lilja (demenssjuksköterska) har stått för planering och genomförande.

Detta Alzheimerlopp samlade in 14 845 kronor till Alzheimerfonden. Vi vill tacka för detta viktiga bidrag till forskningen!