Publicerad: 2023-10-06

Alzheimerfonden deltog på Seniormässan

Mellan den 3-5 oktober var Alzheimerfonden utställare på Seniormässan i Älvsjö, Stockholm. I Alzheimerfondens monter fick du tillgång till material om Alzheimers sjukdom och fick höra mer om forskningsnyheter och få tillfälle att ställa dina frågor till någon av Alzheimerfondens medarbetare. I montern kunde du även göra ett quiz och se dina kunskaper om  Alzheimers sjukdom. Detta i syfte att bryta stigmat och sjukdomen och öka kunskapen hos besökarna på mässan.

Under onsdagen och torsdagen höll Alzheimerfondens generalsekreterare Liselotte Jansson ett samtal med alzheimerforskaren Per Nilsson på seminariescenen. Detta var mycket uppskattat och båda seminarierna var fullsatta. Efteråt fanns det även tid för besökarna att ställa frågor och många besökte sedan Alzheimerfondens monter för att få prata lite längre med båda Per och Liselotte. 

 

Foto: Alzheimerfondens monter.

Foto: Alzheimerfondens monter.

Foto: Hedvig från Alzheimerfonden tillsammans med Traudi och Ingrid. 

Foto: Liselotte Jansson och Per Nilsson på scenen. 

 

Under onsdagen var även Alzheimerfondens ambassadör Nina Gunke på plats och signerade sin bok. Hennes bok "Innan jag glömmer" har många gånger blivit hyllad eftersom hon öppet berättar om hur det är att vara drabbad av Alzheimers sjukdom. Nina var mycket uppskattad av besökarna på mässan och Nina själv var glad att så många ville köpa hennes bok.

Foto: Nina Gunke signerar sin bok i Alzheimerfondens monter. 

Foto: Alzheimerforskaren Per Nilsson, Nina Gunke och volontären Agneta. 

 

Vi på Alzheimerfonden är otroligt glada över att Nina var med oss. Vi vill även passa på att tacka alzheimerforskaren Per Nilsson som ställde upp och svarade på forskarfrågor och givetvis vill vi tacka alla er som besökte vår monter och lyssnade på våra samtal på scenen.