Publicerad: 2023-07-21

Bilen har fått en totalrenovering – när den säljs kommer en del av vinsten att gå till Alzheimerfonden

Skönheten från 1953 har genomgått en totalrenovering av bilentusiasterna Per Hansson, Emil Pettersson och Wilfred Areiter i Ronneby. Herrarna började renovera denna gamla DKW i mars och har lagt ner över 500 arbetstimmar på att få den klar. Planen är att sälja den till ett museum och då skänka en del av vinsten till Alzheimerfonden.

”Jag köpte bilen för 8 månader sen och bestämde mig för att ge den kärlek. Denna modell var vanlig på 50-talet och då var den lika cool som dagens BMW. Jag har den i min verkstad och det är många som kommer in och tittar på bilen och får en nostalgikänsla, säger Per.”

Bilen är en av endast fyra fungerade exemplar i världen och Per drömmer om att sälja bilen till ett museum i München.

”Jag vill att bilen ska komma till användning och inte hamna i ett garage under ett skynke. Denna skönhet måste visas upp. Gärna på ett bilmuseum, säger Per.”

Per tror att bilen kan vara värd upp till 600 000 kronor och när den säljs kommer en del av vinsten att gå till Alzheimerfonden.

”Denna bilmodell är bortglömd, vi gubbar glömmer och på temat glömska vill vi att en del av vinsten ska gå till Alzheimerfonden. Vi hoppas att vi kan sälja den snart."