Publicerad: 2024-03-11

Alzheimerfonden och Demensförbundet gör om förra årets succé - ett familjeläger för familjer “mitt i livet”

Alzheimerfonden har tidigare arbetat med lägerverksamheter för unga anhöriga med fokus på deras hälsa och välbefinnande. Dessa läger har varit mycket uppskattade av deltagarna och under åren har många önskemål inkommit om att anordna liknande läger där hela familjen kan vara med. Demensförbundet arbetar mot en stor och växande målgrupp av yngre personer som drabbats av en kognitiv sjukdom/demensdiagnos ”mitt i livet”. För dessa blir familjelivet utmanande på många sätt och behovet är stort att hitta en meningsfull och aktiv tillvaro för såväl den som fått diagnosen som dennes familj. Nu gör Alzheimerfonden och Demensförbundet om förra årets succé - ett familjeläger för familjer “mitt i livet.”

Ansök om att delta på familjelägret med hela familjen. Din familj kan också vara ett syskon eller en nära vän. Alzheimerfonden och Demensförbundet står för alla kostnader för familjehelgen. Vi återkommer med detaljerat program för helgen. Det kommer att vara meningsfulla och inspirerande aktiviteter för alla familjemedlemmar, enskilt såväl som i grupp.

”Vi är glada att konstatera att vår gemensamma satsning för dessa familjer är så värdefull och betyder så mycket för dem. Vi har därför fattat beslut att fortsätta arrangera läger och även andra sammankomster för ”Familjer mitt i livet” – satsningar som gör stor konkret nytta för en utsatt grupp."

Liselotte Jansson, generalsekreterare på Alzheimerfonden.
Liselotte Björk

”Förra årets läger gav oss kvitto på hur viktigt det är att vi fortsätter vårt samarbete, det känns bra och viktigt att kunna ge fler möjlighet att delta. När hela familjen drabbas behöver hela familjen stöd oavsett ålder."

Liselotte Björk, förbundsordförande på Demensförbundet.

Familjelägret kommer att pågå mellan torsdag 13 juni – söndag 16 juni på First Camp i Ånnaboda, Örebro. Antalet platser är begränsade!

Mejla in din intresseanmälan till Tove Wiik, tove@alzheimerfonden.se, eller Stina Arosenius, stina@alzheimerfonden.se

 

Läs intervjuer från förra årets familjeläger här.

 

I samarbete med First Camo Ånnaboda, Örebro och flera av Sveriges kommuner: Göteborgs stad, Vetlanda kommun, Uppsala kommun, Varbergs kommun, Örebro kommun, Helsingborgs stad, Malmö stad, Ystad kommun, Borås stad, Jönköpings kommun och Sandvikens kommun. 

Bilder: First Camp