Publicerad: 2023-06-11

Löparglädje när Alzheimerloppet gick av stapeln på Öland

KalmarPosten skrev en artikel om Södra Ölands demensteam när de den 27 maj, anordnade Alzheimerloppet vid Äppelvägen äldreboende. Det blev en lyckad tillställning.

– Det var väldigt positiv stämning. Alzheimerloppet har funnits i många år så jag och min kollega Fredrik Lilja har sprungit detta på distans tidigare, men vi kände att vi fick ta tag i det i år och arrangera ett lokalt lopp. Det blev väldigt go stämning, alla var positiva och vi har fått väldigt bra respons efteråt. Det här var jättekul. Det blev som en fest för de som bor på äldreboendet också, säger Katarina Westerlund, undersköterska i Demensteamet, till KalmarPosten.

Alzheimerloppet utgick från äldreboendet Äppelvägen och deltagarna kunde välja mellan två olika banor – antingen att gå runt boendet cirka 500 meter fyra gånger, eller ta en slinga på fem kilometer med start och målgång vid Äppelvägen.

– Loppet är till för att göra sjukdomen sedd. Man ska inte behöva skämmas för att man får en diagnos, för det är som vilken sjukdom som helst. Ändå upplever många att det är lite skämmigt att få just en demenssjukdom, säger Katarina Westerlund i artikeln.

Över 80 personer deltog i loppet eller som funktionärer under lördagen och alla intäkter under evenemanget gick till Alzheimerfonden. Loppet sponsrades även med korv med bröd och dricka som alla deltagare bjöds på vid målgång.

– Det blev en riktigt lyckad dag så det kommer att genomföras ett lopp nästa år också. Det har vi redan bestämt, det kommer vi köra på, meddelar Katarina Westerlund.

Södra Öland demensteam är en av flera kommuner som har engagerat sig i Alzheimerloppet för att på ett föredömligt sätt uppmärksamma Alzheimers sjukdom.
Stort tack Södra Ölands demensteam för er fina insats 💜

Läs hela artikeln här

Södra Ölands Demensteam
Södra Ölands demensteam