Publicerad: 2023-05-22

Vi dansar för hjärnhälsan – med vår ambassadör Tobias Karlsson i spetsen

Tisdagen den 16 maj deltog Alzheimerfonden i Lidingö Stads event ”Vi dansar för hjärnhälsan.” Eftermiddagen inleddes med ett panelsamtal där Liss Elin Larsson, samordnare för programmet ”Träna Hjärna” fick berätta mer om programmet och antagningsprocessen. Alzheimerfondens kanslichef och marknadsansvarig Sophia Du Rietz berättade om hur det är att vara anhörig till någon med Alzheimers sjukdom och informerade om det senaste nytt inom alzheimerforskningen. Alzheimerfondens ambassadör Tobias Karlsson var även på plats och delade med sig om historien när både hans farmor, farfar och bästa väns pappa drabbades av Alzheimers sjukdom. Efter samtalet och publikens frågor höll Tobias Karlsson i en inspirerande koreografi som fick alla i publiken att dansa tillsammans.

 

Lidingö har ett program för dig som är Lidingöbo, över 65 år och vill göra förändringar mot en bättre hjärnhälsa. Programmet utgår från professor Miia Kivipeltos fingermodell, som visar att det går att förbättra hjärnhälsan och förebygga demens genom att förändra livsstilen inom fem områden samtidigt: hälsosam mat, fysisk aktivitet, hjärngymnastik, sociala aktiviteter och avkoppling, och kontroll av hjärt-och kärlrelaterade värden.

Panelsamtalet och frågestunden var uppskattad av publiken men det var dansen som fick i gång deltagarna och dansgolvet var fullt med folk även efter att Tobias Karlsson lämnat salen.

På plats kunde deltagarna ansöka om att vara med i höstens livsstilsprogram eller föreläsningsserie som sker under hösten 2023 och våren 2024.

 

Läs mer om programmet Träna Hjärna här.