Publicerad: 2023-03-15

Postkodlotteriet delar ut 7 miljoner kronor till Alzheimerfonden

Svenska Postkodlotteriet delar årligen ut lotteriets överskott till ideella organisationer. Sedan 2007 är Alzheimerfonden en av de organisationer som får ta del av överskottet. I år tilldelades 7 miljoner kronor till Alzheimerfonden. Vi vill rikta ett stort tack till alla lottköpare för ert bidrag via Postkodlotteriet.

Den 14 mars var det dags för utdelningen från Postkodlotteriet. Alzheimerfonden var på plats i Stadshuset för att ta emot sin check.

Liselotte Jansson

Vår generalsekreterare Liselotte Jansson var på plats i Stadshuset.

Postkod

Sophia Du Rietz, Marknadsansvarig tillsammans med Liselotte Jansson, generalsekreterare.

Under kvällen presenterades det totala överskottet från 2022, som uppgick till 1018 336 214 kr, fördelat mellan de 60 ideella organisationer som arbetar målmedvetet för att stärka civilsamhället. Sedan lyftes varje enskild organisations viktiga arbete och deras belopp avslöjades. Alzheimerfonden tilldelades 7 miljoner kronor.

Vi vill rikta ett stort tack till alla lottköpare för ert bidrag via Postkodlotteriet. Tack vara ert bidrag kan forskningen göra nya upptäckter och framsteg som leder oss närmare ett botemedel mot Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. "

Sophia Du Rietz, Marknadsansvarig på Alzheimerfonden.