Publicerad: 2024-03-12

Digitala Alzheimerloppet 23–26 maj - slog rekord i år med över 3000 anmälda!

Alzheimerloppet anordnas av Alzheimerfonden för att öka uppmärksamheten kring Alzheimers sjukdom och för att samla in pengar till forskningen. Alla som deltog i årets lopp fanns representerade runt om i olika städer, orter och kommuner. Många valde att springa eller promenera med kollegor, vänner eller familj. Andra simmade, lyfte vikter, spelade golf, power-yogade eller brottades. Alla höjde ni pulsen rejält för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom och bidra till forskningen genom Alzheimerfondens insamling! Stort tack.

Tack till alla företag som anmälde sig och till alla ni som är berörda på något sätt av sjukdomen. Alla syntes och hördes ni på sociala medier.

Inom kort koras vinnarna i våra tävlingar. Håll utkik.

Vi välkomnar er alla tillbaka nästa år för nya pulshöjande aktiviteter💜

Alla spred glädje och viktiga och berörande inlägg i sociala medier, tack! 

 

 

Här är några av de glada deltagarna från 2023:

               

Bilder från tidigare Alzheimerlopp. 

Bakgrund om Alzheimerloppet

Alzheimerloppet anordnas av Alzheimerfonden för att öka uppmärksamheten kring Alzheimers sjukdom och för att samla in pengar till forskningen. Bara i Sverige är cirka 160 000 människor drabbade av någon form av demenssjukdom. I takt med att vi lever längre kommer antalet personer med demensdiagnos att öka i en rasande fart. Delta i loppet – var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå, springa, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden. Sedan 2015 har Alzheimerloppet funnits och sedan coronapandemin har vi beslutat att köra detta digitalt. Det innebär att Alzheimerloppet inte är begränsat till en specifik plats. Alla kan vara med och göra en valfri pulshöjande aktivitet mellan den 23–26 maj. 

Bilder från tidigare Alzheimerlopp. 

Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort.

Systrarna och grundarna till Alzheimerloppet, Julia och Felicia Falk.

2024 års Digitala Alzheimerlopp är nu genomfört. Här kan du läsa om hur upplägget för årets lopp såg ut:

Gör så här för att delta i Digitalta Alzheimerloppet – Delta på en tid och plats som passar dig

Tidpunkt och plats begränsar dig inte och dessutom har du möjlighet att genomföra loppet den dag och tid som är passar för just dig. Du genomför loppet inom den givna perioden med en fysisk aktivitet som passar dig var du än bor i landet. Du kan genomföra ”ditt” lopp själv eller tillsammans med andra. Du kan springa, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet.

Spring, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet 23 - 26 maj

Alzheimerfonden har satsat på motion och koordination för bättre hälsa – och inte minst för hjärnan. Anmäl dig till loppet så sprider vi budskapet tillsammans om Alzheimers sjukdom och samlar in pengar till forskningen.

Anmälningsavgiften är 250 kr och går till alzheimerforskningen.

I anmälningsavgiften ingår Alzheimerloppets keps som du får hemskickad före loppet.

Sista anmälningsdag för att få kepsen är den 1 maj.
Det går bra att anmäla sig efter detta datum men då kan vi inte garantera att kepsen kommer att skickas. Observera att kepsen är justerbar och är one size i storlek. 

Kepsarna skickas ut mellan v.19-20. Hör av dig efter v. 20 om du saknar din keps. 

Har du frågor eller funderingar som privatperson, företag, vårdenhet eller kommun, mejla oss gärna på foretag@alzheimerfonden.se

 

          

 

 

Information om årets tävlingar i Digitala Alzheimerloppet