Publicerad: 2024-03-12

Digitala Alzheimerloppet 23–26 maj - delta där och när det passar dig!

Alzheimerloppet anordnas av Alzheimerfonden för att öka uppmärksamheten kring Alzheimers sjukdom och för att samla in pengar till forskningen. Du kan delta i loppet – var du än befinner er, vare sig du väljer att gå, springa, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet. Du bidrar till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden. 

Förra året slog vi rekord i antalet deltagare i vårt Digitala Alzheimerlopp. Det var ett stort engagemang från er privatpersoner, företag men också från kommuner.💜 Nu är det dags för det Digitala Alzheimerloppet igen och vi hoppas såklart på ännu fler deltagare och ett ännu större engagemang i år. Hjälp oss slå rekord och få in mer pengar till alzheimerforskningen! 

Anmäl dig!

               

Bilder från tidigare Alzheimerlopp. 

Bakgrund om Alzheimerloppet

Alzheimerloppet anordnas av Alzheimerfonden för att öka uppmärksamheten kring Alzheimers sjukdom och för att samla in pengar till forskningen. Bara i Sverige är cirka 160 000 människor drabbade av någon form av demenssjukdom. I takt med att vi lever längre kommer antalet personer med demensdiagnos att öka i en rasande fart. Delta i loppet – var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå, springa, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden. Sedan 2015 har Alzheimerloppet funnits och sedan coronapandemin har vi beslutat att köra detta digitalt. Det innebär att Alzheimerloppet inte är begränsat till en specifik plats. Alla kan vara med och göra en valfri pulshöjande aktivitet mellan den 23–26 maj. 

Bilder från tidigare Alzheimerlopp. 

Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort.

Systrarna och grundarna till Alzheimerloppet, Julia och Felicia Falk.

Gör så här för att delta i Digitalta Alzheimerloppet – Delta på en tid och plats som passar dig

Tidpunkt och plats begränsar dig inte och dessutom har du möjlighet att genomföra loppet den dag och tid som är passar för just dig. Du genomför loppet inom den givna perioden med en fysisk aktivitet som passar dig var du än bor i landet. Du kan genomföra ”ditt” lopp själv eller tillsammans med andra. Du kan springa, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet.

Spring, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet 23 – 26 maj 

Alzheimerfonden har satsat på motion och koordination för bättre hälsa – och inte minst för hjärnan. Anmäl dig till loppet så sprider vi budskapet tillsammans om Alzheimers sjukdom och samlar in pengar till forskningen.

Anmälningsavgiften är 250 kr och går till alzheimerforskningen.

I anmälningsavgiften ingår Alzheimerloppets keps som du får hemskickad före loppet.

Sista anmälningsdag för att få kepsen är den 1 maj.
Det går bra att anmäla sig efter detta datum men då kan vi inte garantera att kepsen kommer att skickas. Observera att kepsen är justerbar och är one size i storlek. 

Kepsarna skickas ut mellan v.19-20. Hör av dig efter v. 20 om du saknar din keps. 

Har du frågor eller funderingar som privatperson, företag, vårdenhet eller kommun, mejla oss gärna på foretag@alzheimerfonden.se

Anmäl dig redan idag! 

 

          

Bilder från tidigare Alzheimerlopp. 

Ett stort tack till Alzheimerloppets sponsorer - ni gör detta möjligt! 💜💜💜

 

     

 

 

 

 

🏆Årets prissponsorer: