Hjärnslaget 2023 samlade in 26 tusen kronor till Alzheimerfonden

Tisdagen den 25 juli spelades golftävlingen ”Hjärnslaget” på Flommens Golfklubb. Hjärnslaget är en 4-manna scramble som i år lockade hela 60 lag. Mellan klockan 07:00 till 15:51 pågick golftävlingen och 240 deltagare var med och tävlade. Förutom golfen fick alla lagen svara på ett antal kluriga frågor för att träna hjärnan.

”Detta är den största tävlingen under Flommen veckan och har varit så sedan starten för 5 år sedan, säger Mats Ingvarsson, tävlingsledare på Flommens GK.”

Vinnande lag blev: Magnus Lundgren Flommens GK, Conny Nilsson Flommens GK, Jakob Svensson Lunds Akademiska GK, och Michael Throxe Flommens GK som vann på 56,8 slag.

Tillsammans samlade Hjärnslaget in 26.000 kronor till Alzheimerfonden.

Bild: Vinnarlaget från Flommens GK.

En golftävling till förmån för Alzheimerfonden

Hjärnslaget är en golftävling som spelas till förmån för Alzheimerfonden. 

Tävlingens initiativtagare är Helen Alfredsson och Stefan Sauk.

Årets vinnare på Flommens GK

Tisdagen den 19 juli 2022 avgjordes Hjärnslaget på Flommens Golfklubb

Initiativtagaren Helen Alfredsson kunde tyvärr inte vara på plats detta år men när vi ringde upp henne blev hon rörd över att så många spelare slog ett slag för forskningen på dagens tävling. Hon vill också passa på att tacka Flommens GK som även detta år samlat in 25.000 SEK till alzheimerforskningen. Hon hoppas nästa år kunna vara på plats för att peppa alla spelare som visar ett så stort engagemang tillsammans med Flommens GK.

Fredrik Thiis, klubbchef på Flommens GK, berättar att tävlingen idag känns lika viktigt som för 4 år sedan när klubben valde att engagera sig för alzheimerforskningen. Det är många som är drabbade av en demenssjukdom och att vara med och uppmärksamma sjukdomen känns helt rätt.

Tävlingsledaren Mats Ingvarsson tror att dom flesta även de som har spelat idag har någon i sin närhet som har en demenssjukdom. Idag finns det inget bot eller något som bromsar sjukdomen så budskapet med tävlingen är viktigt. Mats far som gick bort i Alzheimers sjukdom berättar att det känns lite extra hedrande att vara tävlingsledare just idag.

Fredrik berättar att det fortfarande är den största tävlingen under Flommen veckan. Tävlingsformen är scramble där man tävlar i lag om fyra och i år har tävlingen lockat rekordmånga, det är fantastiskt att kunna säga att det var 60 lag på plats idag.

Fredrik och Mats vill passa att framföra att tävlingskommittén tycker det är jättekul att så många klubbar funnits representerade här idag och att vi tillsammans med våra klubbmedlemmar stöttar Alzheimerfondens arbete.

Vinnande lag blev: Per Wilander FlGK, Joakim Ovin FlGK, Ted Ovin FGK och Christoffer Persson VeGK på 57,6 slag 

Vi vet att varenda krona vi lyckas samla in idag gör skillnad för forskningen!

Senaste nyheter!