Publicerad: 2023-01-24

Årsrika Göteborg 400 – festival som lyfter frågor kring åldrande

Alzheimerfonden är glada att vara en del av Årsrika Göteborg 400. Vi ser fram emot att bjuda på insikt och kunskap tillsammans med demenssjuksköterskor och forskare vid ett flertal seminarier under februari-månads program. Tillsammans kommer vi att prata om demens och andra kognitiva sjukdomar. Vi har också ett samarbete med föreställningen "Var är min man?" som spelas på Göteborgs stadsteater den 10 och 11 februari. Gå in på länkarna i programmet för mer information och anmälan.

Klicka på bilden för att ladda ner programmet för februari.

Klicka på bilden för att ladda ner programmet för februari. 

Program februari 

Demens och andra kognitiva sjukdomar hos äldre personer.

 

*) OBS! Biljetter till föreställningen "Var är min man" förbokas via Göteborgs stadsteater.

Om föreställningen
Marie Delleskog spelar en kvinna vars man drabbas av Alzheimers sjukdom i 60-årsåldern. Publiken får följa med på hennes resa, genom motgångarna men också genom det som styrker henne, säger Marie Delleskog. Uppsättningen är ett samarbete med Alzheimerfonden och efter varje föreställning kommer Ingmar Skoog, överläkare, professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet att hålla en kortare föreläsning.

SPF Seniorerna har ett nytt samarbete med AgeCap


En av arrangörerna för några av festivalens programpunkter är SPF Seniorerna Örgryte. De har inlett ett samarbete med 
AgeCap, som är ett tvärvetenskapligt centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet.

Vid AgeCap bedrivs multidisciplinär forskning för ett gott och värdefullt åldrande. Visionen för AgeCap är ett samhälle där äldre personer respekteras och värderas- ett samhälle som gör det möjligt att vi oberoende av ålder och andra faktorer kan vara aktörer i våra egna liv.

Inledningsvis kommer 3 seminarier med världsledande forskare att anordnas tillsammans med AgeCap i Kyrksalen Redbergskyrkan, Landerigatan 9. 

-  2 februari kl. 16.30-18.30 - Att leva med demens

-  9 februari kl. 13.00-14.30 - Kan vi förebygga demens

-  21 april kl. 12.30-14.30 - Hur kan Sveriges årsrika bli Sveriges hopp! En pratshow med intressanta gäster i soffan och med efterföljande tankesmedja.

Läs mer på

AgeCap