Publicerad: 2023-12-22

Bild: Mikael Hessle tillsammans med sin fru Karin. 

Vila i frid vår kära ambassadör Mikael Hessle

Det är med stor sorg vi meddelar att vår fina ambassadör Mikael Hessle har gått bort. Han somnade in den 10 december, 56 år gammal, i närvaro av sin hustru Karin på sitt boende i Åkersberga. Det var ett snabbt sjukdomsförlopp och Mikael var en fighter som kämpade mot sin alzheimer i sex år. Han var en glädjespridare, älskad make, pappa, son, bror, husse och kollega. Mikael var också en mycket uppskattad deltagare vid Alzheimerfondens träffar för drabbade och anhöriga mitt-i-livet.

Han betydde också mycket som ambassadör för Alzheimerfonden, när han bl.a. medverkade i TV4 vid flera tillfällen, tillsammans med Karin och berättade öppet om sin sjukdom och hur livet förändrades när han fick diagnosen Alzheimers sjukdom. Mikael har i allra högsta grad bidragit till att bryta stigmat kring sjukdomen och uppmärksammat oss på att vem som helst kan drabbas mitt i yrkeslivet.

"Det är en ’jävlig sjukdom’ som suddar ut förmåga efter förmåga, personen som jag gifte mig med blev en annan, det är så sorgligt, berättar Karin för oss."

Karin har också meddelat att hon nu har godkänt att Mikaels hjärna kommer att doneras till forskningen.

"Det är en mycket viktig och fin gåva som kan hjälpa forskarna i det fortsätta arbetet med att kartlägga sjukdomens förlopp och patologi. Om vi kan komma ett steg närmare svaren om hur vi skulle kunna bromsa och bota Alzheimers sjukdom, är jag tacksam, säger Karin."

Vi minns Mikael med stor värme. Våra tankar går till Karin och familjen. Vila i frid bästa Mikael.💜

Bild: Mikael Hessle.