Publicerad: 2022-03-15

Nina Gunke gästade Malou Efter Tio som Alzheimerfondens nya ambassadör

I höstas berättade den omtyckta skådespelerskan Nina Gunke att hon drabbats av Alzheimers sjukdom. Efter att ha slutit det inom sig, valde hon att till slut berätta offentligt. 

Nu vill hon äntligen kunna förmedla till omvärlden om hur det är att leva med Alzheimers sjukdom, och kommer från och med idag att bli ambassadör för Alzheimerfonden.  

- Det var en lättnad för mig att berätta om att jag har Alzheimers sjukdom, perioden innan har varit mycket ångestladdad. Jag är så tacksam att kunna bli en del av Alzheimerfonden och kunna bidra till att inspirera andra att berätta och stödja den viktiga forskningen, säger Nina.  

- Vi är mycket glada att Nina nu blir ambassadör för Alzheimerfonden, hon kommer ha en viktig roll i att förmedla kunskap och insikter om hur det är att leva med Alzheimers sjukdom. Samtidigt som hon blir en röst som uppmanar alla att fortsätta stödja den viktiga forskningen, så att bromsmediciner och botemedel kan utvecklas mot denna dödliga hjärnsjukdom, säger Liselotte Jansson, generalsekreterare Alzheimerfonden.  

Nina Gunke gästade Malou Efter Tio där hon berättade om hur det är att leva med Alzheimer och satte ljus på sjukdomen tillsammans med Alzheimerfondens generalsekreterare Liselotte Jansson.

Se inslaget från Malou Efter Tio.

Foto: Rasmus Karlsson/Malou Efter Tio