Publicerad: 2022-08-12

Vi söker dig.
I rollen som driven kommunikatör är du med och gör skillnad för att öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och säkerställer att vi når uppsatta insamlingsmål till forskningen. Du är prestigelös och ser utmaningen i att ta tag i allt möjligt som behöver lösas och produceras för att vi ska nå resultat. Du är vår nästa marknadsföringsexpert!

Du kommer att jobba som projektledare för alla våra kanaler med fokus på den digitala kommunikationen. Du jobbar dagligen med vår webb, våra digitala och sociala kanaler samt håller dig uppdaterad genom att analysera och utveckla kanalerna.

I rollen jobbar du operativt med att producera annonser och annat kommunikationsmaterial samt att genomföra kampanjer och events. Du kan mediaplacering och driva kampanjer i sociala medier, inklusive analysera data och rekommendera upplägg som ger högsta möjliga avkastning (hög kompetens att analysera digitala flöden). Till exempel ansvara för och hantera business manager.

Du har mycket goda (hands-on) kunskaper i att producerar innehåll som stärker vårt varumärke och driver insamling. Du kan skriva copy anpassat till olika kanaler, digitala så väl som print. Du kan skapa annonser/content från grunden (ta bilder, hantera rörlig media, som att filma, producera samt redigera i relevanta program) och anpassa innehållet. Du driver och ansvarar för vårt nyhetsbrev som målgruppsanpassas och hanteras i Apsis verktyget.  Du kan producera trycksaker som foldrar, DR enheter, affischer.

 

Dina kvalifikationer

 • Arbetslivserfarenhet som kommunikatör, med digital inriktning.
 • Erfarenhet av att självständigt planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter.
 • Duktig skribent som är van att målgruppsanpassa texterna
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både muntligt skriftligt
 • Erfarenhet och stort intresse av att arbeta med samt utveckla och analysera digitala kanaler och sociala medier
 • Vana av betald marknadsföring via t.ex. Google, Facebook, Youtube och andra sociala medier.
 • Mycket god datorvana och färdigheter i Adobe Creative Suite, Officepaketet, Google Analytics och Google Ads för sökordsoptimering, Apsis One, WordPress, Litium studio, Umbraco, eller motsvarande
 • Vana vid webbpublicering och arbete med externa nyhetsbrev
 • Intresse och erfarenhet av att självständigt ansvara för projekt och driva event
 • Du är en van beställare av trycksaker och andra byråtjänster.
 • Kommunikationsutbildning från högskola inom medie- och kommunikation eller motsvarande.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet från ideell sektor
 • Intresse för vetenskaplig forskning
 • Fotografera, intervjua och producera filmsekvenser för publicering på hemsida och sociala medier.
 • Kännedom om databashantering/kund- och givardatabas (navet för insamling)

 

Om digDu är en social och kreativ person som arbetar lika bra i grupp som självständigt. Du är prestigelös och relationsbyggande och trygg i din kompetens. Du är flexibel och har lätt att sätta dig in i nya frågor. Du har ett stort intresse för insamlingsbaserad verksamhet och för vetenskaplig forskning. Du kan driva projekt från start till mål. Du har en mycket god samarbetsförmåga och trivs av att både jobba självständigt och i team samt är prestigelös och är van att jobba efter en satt strategisk inriktning. Det är viktigt att du klarar av snabba puckar och är flexibel när det dyker upp oförutsedda arbetsuppgifter.

Om ossVi är en liten organisation med ett fåtal personer anställda. Vi håller till i trevliga lokaler på Vegagatan vid Odenplan i Stockholm. De flesta av oss har en anknytning till Alzheimers sjukdom, så vi är ett tight gäng som jobbar med stort engagemang, tar tag i det som behövs göras och jobbar målmedvetet för att samla in medel till forskningen mot demenssjukdomarna.

Anställningsvillkor:Tjänsten är en heltidstjänst i form av en provanställning på sex månader. Tillträde är snarast möjligt.

Kontakt:Närmare information om tjänsten lämnas av Sophia Du Rietz på 072-451 90 80 eller mail: sophia@alzheimerfonden.se

Ansökan:Maila din ansökan, personligt brev samt CV till sophia@alzheimerfonden.se.
Sista ansökningsdag är: 4 september. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Alzheimerfonden är en stiftelse som samlar in och delar ut pengar till forskning kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Vi ger också stöd till projekt som kan göra det lättare för drabbade och anhöriga att leva med sjukdomen medan forskning efter botemedel pågår.