Vi uppmärksammar Alzheimermånaden i september

Den internationella Alzheimermånaden är i september, även kallad den "lila månaden". Nedan har vi samlat olika förslag på hur du kan vara med och uppmärksamma Alzheimers sjukdom.

  • Starta en egen insamling. Har du en tröja ifrån Alzheimerloppet kan du återanvända den och starta ett eget lopp. Läs mer om få inspiration till din insamling här.
  • Du får gärna sprida vår hashtag #alzheimeralert i sociala medier om du vill vara med och uppmärksamma Alzheimers sjukdom under september.

Under september månad pågår Testamentesveckan mellan den 11-17 september. Vi på Alzheimerfonden är en av nitton organisationer som står bakom Testamentesveckan, i syfte att öka kännedomen om möjligheten att skriva in sin eller sina favoritorganisationer i sitt testamente. Vi tror nämligen att fler skulle ge en testamentsgåva till de ändamål man känner starkt för, om de bara blev påminda om möjligheten just när det är dags att skriva. Du är varmt välkommen på seminariet oavsett om det känns aktuellt för dig att göra det eller inte. 

Läs mer och testamentera till Alzheimerfonden här.

Läs mer om Testamentesveckan här.

 

Glöm inte att läsa den nya Alzheimerrapporten!

Alzheimerfonden har samlat en rad forskare som bidragit med sin expertis till den nya alzheimerrapporten. Här får du en aktuell överblick om forskningsläget, ta del av forskarportätt och en översikt över de kognitiva sjukdomarna och demensområdet.

"Samarbetet mellan Alzheimerfonden och Centrum för Alzheimerforskning vid Karolinska Institutet har lett fram till denna rapport. Det är ett exempel på framgångsrik samverkan. Det är spännande läsning"/Maria Ancarcrona, Professor i experimentell neurogeriatrik vid Karolinska Institutet. 

Rapporten köper du i vår webbshop. 

 

Flashmob för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom

Den 21 augusti spelade vi in en Flashmob på utvalda platser i Stockholm. Sextio unga dansare från dansskolan BASE23 deltog och bar en lila tröja med trycket #alzheimeralert 

Hashtagens syfte är att signalera att mer behöver göras för att vi ska kunna bromsa och bota Alzheimers sjukdom. Flashmoben kommer att användas i vår marknadsföring och vi sprider kampanjen för att skapa uppmärksamhet kring Alzheimers sjukdom under september månad, och vi hoppas på ett ökat stöd från allmänheten till forskningen. Flashmoben arrangerades av Alzheimerfonden tillsammans med producenten Daniel Sjöberg. Håll utkik efter detta i våra sociala medier under september.