Evenemang

Alzheimerfonden anordnar och deltar på mässor, anhörigdagar och evenemang av olika slag. I och med coronapandemin har flera av våra evenemang ställts in eller ställts om till digitalt genomförande. Mer information om evenemangen hittar du på den här sidan.

 

Jeanette Karsten Katarinavägen 1991-webb.jpg

Till minne av Slussen

Konstnärinnan och arkitekten Jeanette Karsten målade 1991 den unika akvarellen Till minne av Slussen. Med åren har innebörden kring just Minnen av Slussen kommit att få en alldeles särskild betydelse, inte minst med tanke på den stora och omfattande ombyggnationen av Slussen som nu pågår. Jeanette kommer tillsammasns med Alzheimerfonden undersöka möjligheten att genomföra en auktion av konstverket, i syfte att kunna bidra till Alzheimerfondens viktiga arbete med att finansiera svensk Alzheimerforskning. 

Läs mer om Till minne av Slussen

IMG_0023.JPG

Alzheimer's Game Over
13-21 februari

Alzheimer's Game Over är en internationell onlinebaserad spel- och välgörenhetsfestival anordnad av European Speedrunner Assembly (ESA) i samarbete med Alzheimerfonden. Under en vecka tar sig utvalda spelare från världens alla hörn an populära videospel såsom Super Mario och Zelda samtidigt som miljontals tittare ser på sina stjärnor som spelar och underhåller. De som tittar kan samtidigt donera pengar till Alzheimerforskningen.

Läs mer om Alzheimer's Game Over

Bild1.jpg

Alzheimerdagen
21 september

Den 21 september varje år infaller den Internationella Alzheimerdagen. Det uppmärksammar vi med en temakväll om Alzheimers sjukdom. Vi möter anhöriga och drabbade som berättar om hur det är att leva med sjukdomen. Överläkare ger värdefulla råd. Forskare och andra experter inom demensområdet delar med sig av de senaste forskningsrönen och tipsar om vad man kan göra för att själv minska risken att drabbas. 

Läs mer om Alzheimerdagen

DSC_1889.jpg

Alzheimerloppet

Alzheimerloppet är ett motionslopp som anordnas för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom och samla in pengar till forskningen - vårt enda hopp i kampen mot alzheimer. Spring eller gå 5 km med familj, vänner och nya ansikten i kampen mot Alzheimers sjukdom.

Läs mer om Alzheimerloppet

IMG_9231.JPG

Landet Runt

Vi på Alzheimerfonden vill bidra till större kunskap och insikt kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Därför anordnar vi föreläsningskvällar runt om i Sverige. På grund av Covid-19 avvaktar vi med beslut om Landet Runt 2021, med förhoppning att kunna genomföra digitala föreläsningskvällar.

Helen och Stefan.jpg

Hjärnslaget

Hjärnslaget är en golftävling som spelas till förmån för Alzheimerfonden. Kända profiler och golfproffs spelar tillsammans med företagslag på Flommens GK i Falsterbo. Tävlingens initiativtagare är Helen Alfredsson och Stefan Sauk. Under hela golfsäsongen hålls även lokala Hjärnslag på golfklubbar runt om i landet genom Pro Quality.

Läs mer om Hjärnslaget

 

DementiaForumxprisutdelning2.jpeg

Dementia Forum X

Den internationella konferensen Dementia Forum X är ett globalt initiativ för att föra samman internationella makthavare i en global insats mot demens. Det är en dag som består av reflektioner och diskussioner mellan ett hundratal av världens ledande beslutsfattare, forskare, verksamhetsledare och andra aktörer med ambitionen att hitta sätt att möta de utmaningar som demensrelaterade sjukdomar utgör.

Läs mer om Dementia Forum X

Till minne av Slussen

Unikt konstverk till förmån för Alzheimerforskningen

Jeanette Karsten

Till minne av Slussen

Konstnärinnan och arkitekten Jeanette Karsten målade 1991 den unika akvarellen Till minne av Slussen. Med åren har innebörden kring just Minnen av Slussen kommit att få en alldeles särskild betydelse, inte minst med tanke på den stora och omfattande ombyggnationen av Slussen som nu pågår.

Jeanette har haft en tanke på att kunna skapa uppmärksamhet kring denna unika produktion med rätt inramning och för en intresserad och engagerad målgrupp.

Jeanette tog därför kontakt med Alzheimerfonden för att undersöka möjligheten att genomföra en auktion av konstverket, i syfte att kunna bidra till Alzheimerfondens viktiga arbete med att finansiera svensk Alzheimerforskning. 

Nu planerar vi för att kunna genomföra en auktion av detta unika konstverk.

 


För att slå ett slag för Stockholm och den så viktiga knutpunkten Slussen är det extra kul att uppmärksamma att just konstverket Till minne av Slussen” i år fyller 30 år! 

Till minne av Slussen Jeanette Karsten proffsfoto.jpg

© Copyright Jeanette Karsten 1991-2021
Mått: 2 meter lång, 82 cm hög inkl glasad med mörkbetsad kvalitetsram i trä. Klicka här för att öppna som PDF.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin