Alzheimers Game Over 2021

Svenskar arrangerar vinterns stora välgörenhetsevent inom esport – miljontals runt om i världen sluter upp genom digital närvaro för att bidra till Alzheimerforskningen!

2022 är världen fortfarande uppochner - men vissa saker stannar inte upp på grund av en pandemi - tex Alzheimers sjukdom. Inte heller stannar folks behov av att ses och roa sig upp, även om det sker digitalt. Med oförändrad vilja att samla in pengar till Alzheimerforskningen går därför ESA (European Speedrunner Assembly) åter samman med Alzheimerfonden, för att genom eventet Alzheimers Game Over samla in pengar till förmån för forskning kring Alzheimers sjukdom. 

Hela eventet kan närmast beskrivas som en internationell spelfestival där man kombinerar tv-spel med välgörenhet. Utvalda spelare från hela världen samlas på Quality Hotel View i Malmö för att ta sig an olika spel, så som gamla goda Super Mario till alldeles nysläppta Nioh2, samtidigt som miljontals tittare ser på sina stjärnor som spelar och underhåller. De som tittar kan samtidigt donera pengar till Alzheimerforskningen. Sommaren 2020 sågs det direktsända eventet av 2,4 miljoner tittare världen över och nästan en halv miljon kronor samlades in till Alzheimerfonden. 

ESAs event spelar en viktig roll i människors sociala liv då det är ett tillfälle att ses och prata med folk digitalt i en tid då vi inte kan resa eller kramas. Dessutom har tv-spelande en positiv effekt i att träna din hjärna och förebygga risken för Alzheimer. Lyssna på alzheimerforskaren Stina Syvänen.

Alzheimerfondens ambassadör, Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv lyfter också eventet och vikten av donationer till forskningen.

"Jag har fantastiskt fina minnen från min farfar, men tvingades uppleva och se min farfar förändras av Alzheimers sjukdom. Det starkaste minnet är den dagen han inte kände igen vare sig mig eller min far. Att med TV-spel som medium nå ut till miljontals personer och bidra till att stötta den kriminellt underfinansierade forskningen är den bästa sysselsättningen man kan önska sig. 2021 är året då vi spräcker en miljon kronor i donationer!" säger Fredrik Lidholt, grundare European Speedrunner Assembly

Följ den direktsända spelveckan 12-19 februari här 

Gå till Alzheimers Game Over

esa logo esa.pngesa-big-logo-2-winter-webb.pngAlzheiemrs game over logo webb liten utan Alzheimerfonden.png

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin