Alzheimers game over

Alzheimer's Game Over

Spelfestival till förmån för Alzheimerfonden

Team ESA.jpeg

Svensk esport samlade in EN MILJON kronor till Alzheimerfonden

För första gången på två år kunde 100-tals esportare samlas live i Malmö vid ESA (European Speedrunner Assembly) för att umgås en hel vecka och se professionella esportare visa upp sina färdigheter för att ge sitt stöd för att vi ska kunna stoppa Alzheimers sjukdom – en hjärnsjukdom som är 100% dödlig måste bekämpas med full kraft! 

I år var det en rejäl kraftsmaling för att stödja kampen mot Alzheimers sjukdom.  Esport-veckan mellan den 12-20 februari var full av underhållning där några av höjdpunkterna var så kallad crowd control, där publiken världen över donerade pengar för att styra vad som sker i spelet. Veckan är en kombination av allvar, professionalitet och fantastisk show där både deltagare och tittare engageras känslomässigt och genom smart teknik i spelen.

Världens blickar riktades mot alzheimerforskaren Tobias Granberg och influensers från gamingvärlden deltog med stort engagemang i Malmö.

Årets ESA event sågs av ca två miljoner människor världen över och vi lyckades totalt samla in EN MILJON kronor till Alzheimerfonden, det är ett insamlingsrekord för ESA !

Vid årets ESA-event introducerade vi vår alldeles egna alzheimerforskare; Tobias Granberg, röntgenläkare vid Karolinska universitetssjukhuset. Han lyfte viktiga aspekter kring Alzheimers sjukdom och hans högaktuella forskning om hur hjärnan påverkas långsiktigt när man haft Covid-19, samt mer om hjärnans 100 miljarder neuroner – viktiga att ha med sig när man tävlar i esport på elitnivå!

Hur kan Super Mario bidra till att vi kan hitta ett botemedel mot Alzheimers sjukdom?
- när engagerade esportare spelar tv-spel med en miljonpublik, passar vi på att uppmana alla att DONERA till förmån för Alzheimerfonden som säkerställer att forskningen kan nå nya höjder och att 

vi kan få fram broms- och botemedel och sätta i gång att hjälpa de 50 miljoner drabbade av Alzheimers sjukdom världen över!

- Så vill vi på ESA bidra till att hålla 100 miljarder neuroner i trim, säger Fredrik Lidholt, grundare European Speedrunner Assembly

Läs mer om vinterns stora välgörenhetsevent på www.alzheimersgameover.com

esa logo esa.pngesa-big-logo-2-winter-webb.pngAlzheiemrs game over logo webb liten utan Alzheimerfonden.png

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin