Alzheimerloppet

Digitala Alzheimerloppet 2022

Spring, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet 13 - 15 maj

Anmäl dig till 2022 års Digitala Alzheimerlopp 13 - 15 maj

register-button-alzheimerloppet-2021.png

Alzheimerloppet arrangeras av Alzheimerfonden för att samla in pengar till den viktiga forskningen. Varje form av pulshöjande aktivitet har visat sig kunna förebygga demenssjukdomar därför satsar Alzheimerfonden på motion och koordination för en bättre hälsa - hjärnhälsan. Genom åren har Alzheimerloppet blivit ett etablerat lopp med ökat antal deltagare för varje år, därför har vi utvecklat Alzheimerloppet till att bli ett digitalt lopp för att ge möjlighet för fler människor att delta oberoende av var du bor.
Spring, gå, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet, valfri sträcka, var du än befinner dig den 13 - 15 maj.
Utför aktiviteten i din takt eller var med och tävla via appen RaceONE.
Anmäl dig till loppet och läs mer på www.alzheimerloppet.se så sprider vi budskapet tillsammans om Alzheimers sjukdom och samlar därmed in pengar till den viktiga forskningen.

Vad är Alzheimerloppet?

Alzheimerloppet är ett motionslopp som anordnas av Alzheimerfonden. Det är ett sätt för alla att röra på sig och samtidigt göra en insats för forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå, springa, cykla, simma eller annan pulshöjande aktivitet bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden.

 

DSC_1823.jpg

Systrarna Julia och Felicia startade Alzheimerloppet 2015 efter att deras mamma hade drabbats av alzheimer.

- Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort, säger Felicia Falck. Hennes och hennes syster Julias mamma insjuknade när hon bara var 50 år.

Läs mer på alzheimerloppet.se

Alzheimerloppet 2019

Alzheimerloppet 2018

Alzheimerloppet 2017

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin