Alzheimerloppet

Digitala Alzheimerloppet

Tack alla ni som deltog i årets digitala Alzheimerlopp 4-6 juni

Vi på Alzheimerfonden är så glada och tacksamma för den stora uppslutningen till årets digitala Alzheimerlopp. Över 2200 deltagare kämpade i värmen på asfalt, i skogar, på fält, på promenadstråk, på landet och i stan, många deltog för sina nära och kära som drabbats. Så många av er har varit duktiga på att tagga och sprida budskapet om vikten av att uppmärksamma Alzheimers sjukdom, TACK!  

Vad är Alzheimerloppet?

Alzheimerloppet är ett motionslopp som anordnas av Alzheimerfonden. Det är ett sätt för alla att röra på sig och samtidigt göra en insats för forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå 1 km eller springa 1 mil, bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden.

 

DSC_1823.jpg

Systrarna Julia och Felicia startade Alzheimerloppet 2015 efter att deras mamma hade drabbats av alzheimer.

- Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort, säger Felicia Falck. Hennes och hennes syster Julias mamma insjuknade när hon bara var 50 år.

Läs mer på alzheimerloppet.se

Alzheimerloppet 2019

Alzheimerloppet 2018

Alzheimerloppet 2017

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin