Alzheimerloppet

Digitala Alzheimerloppet

Spring eller gå var du än är 4-6 juni

I en tid då vi måste hålla avstånd till varandra vill vi se till att alla som vill delta i Alzheimerloppet ska kunna göra det, men inte på samma ställe. Därför kommer Alzheimerloppet att gå av stapeln som ett virtuellt event under helgen den 4-6 juni. Alla som vill kan delta och du får gå eller springa precis där du är. Anmälningsavgiften är 200 kr och går till alzheimerforskningen. I anmälningsavgiften ingår även Alzheimerloppets t-shirt som du får hemskickad före loppet.

register-button-alzheimerloppet-2021.png

 

Vad är Alzheimerloppet?

Alzheimerloppet är ett motionslopp som anordnas av Alzheimerfonden. Det är ett sätt för alla att röra på sig och samtidigt göra en insats för forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Var du än befinner dig eller vare sig du väljer att gå 1 km eller springa 1 mil, bidrar du till Alzheimerloppets insamling till Alzheimerfonden.

 

DSC_1823.jpg

Systrarna Julia och Felicia startade Alzheimerloppet 2015 efter att deras mamma hade drabbats av alzheimer.

- Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort, säger Felicia Falck. Hennes och hennes syster Julias mamma insjuknade när hon bara var 50 år.

Läs mer på alzheimerloppet.se

Alzheimerloppet 2019

Alzheimerloppet 2018

Alzheimerloppet 2017

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin