Besök hos AlzeCure Pharma för par mitt i livet

2021-09-24

Den 23 september anordnade Alzheimerfonden en studiedag hos forskningsbolaget AlzeCure Pharma för par som är  "mitt i livet", det vill säga under 65 år, där den ena partnern lever med Alzheimers sjukdom.

IMG_20210923_131609.jpg

Fem par mitt i livet delade sina erfarenheter om hur det är att leva med sjukdomen och vilka stödinsatser de önskade av samhället. Det blev en givande dag fylld med många fina samtal, följt av en intressant visning av AlzeCure Pharmas laboratorium.

Liselotte föreläser AlzeCure-2.jpg

Alzheimerfondens generalsekreterare, Liselotte Jansson, inledde dagen genom att berätta om Alzheimerfondens viktiga arbete för forskningen mot demenssjukdomar.

- Det är viktigt att ge möjlighet för drabbade att se hur långt forskningen har kommit gällande läkemedel mot Alzhiemers sjukdom. AlzeCure Pharma ligger i framkant när det gäller läkemedelsutveckling baserat på småmolekyler. Det gav hopp för de som är drabbade och deras respektive, säger Liselotte.

IMG_20210923_165633.jpg

AlzeCure bjöd på en guidad rundvandring i deras laboratorium. Där fick paren en inblick i hur forskningen går till i en organisation som bedriver alzheimerforskning i världsklass.

Anna lena Alzheimerfonden AlzeCure.jpg

Annalena Svensson, ambassadör för Alzheimerfonden och diagnosticerad med Alzheimers sjukdom. Hon lyssnade med intresse på presentationen om AlzeCure Pharmas arbete tillsammans med andra drabbade och anhöriga.

Alzecure besök.jpg

Stort tack till AlzeCure Pharma och alla som var med på studiebesöket!

Läs mer om AlzeCure Pharmas banbrytande forskning.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin