#omsorgsrörelsen är ett stöd för äldreomsorgen idag och för morgondagen

2021-03-30

Se filmen om #omsorgsrörelsen med Annika Jankell, ambassadör Alzheimerfonden, Liselotte Jansson, generalsekreterare Alzheimerfonden och Isak Unfors, entrepenör och initiativtagare till #omsorgsrörelsen

Alzheimerfonden initierade under senvåren 2020 initiativet #omsorgsrörelsen tillsammans med entreprenören Isak Unfors. Initiativet var ett svar på den mycket allvarliga situationen för den mest utsatta gruppen medmänniskor i Covid-19 pandemins spår: äldre med Alzheimer- och andra demensdiagnoser inom äldreomsorgen. Det är dem som tar den hårdaste smällen både vad gäller högre dödlighet och tuffare restriktioner.


Sök stipendium från #omsorgsrörelsen

Nu ger vi er som arbetar inom äldreomsorgen möjligheten att kunna söka medel för utvecklande av aktiviteter och idéer till era verksamheter i syfte att kunna främja en tillvaro där de med Alzheimer- och andra demensdiagnoser kan få den basala vård, omsorg och stimulans som de förtjänar samt underlätta för omvårdnadspersonalen och de anhöriga.

Läs mer om stipendierna från #omsorgsrörelsen

 

Nu kraftsamlar vi för omsorgsrörelsen

Under detta upprop har vi startat en insamling i syfte att underlätta tillvaron för människor med Alzheimer och andra demenssjukdomar, deras anhöriga och omvårdnadspersonalen. Pengarna från insamlingen går oavkortat till förmån för äldre- och demensboenden samt verksamheter inom hemtjänsten.

Läs mer och ge ett bidrag till #omsorgsrörelsens insmling

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin