Viktor Åkerblom

Skådespelare och programledare

Viktor, varför vill du hjälpa oss på Alzheimerfonden?

– För skådespelare är minnet verkligen centralt och när man har förmånen att få jobba med det man älskar så vill man inte förlora den kärleken. Dessutom är minnet allt. Det vi upplevt och det som skapat oss sparar vi ju trots allt i våra minnen. Vi är våra minnen. Därför är det så sorgligt med Alzheimers sjukdom.

Viktor Åkerblom har vi kunnat se både i tv-serier, långfilmer och på teaterscenen. Bland annat medverkade han i 180 avsnitt av Hotell Seger, i Kommissionen, Labyrint och filmen om Stig Helmer. På teatrarna har han bland annat varit med i Aladdin, Pelle Svanslös, Bamse och den egna föreställningen Kapten Svartskägg och den magiska skattjakten. Höstens filmprojekt, där han spelat huvudrollen, är än så länge hemligt. Som programledare debuterade han vid 23 års ålder i Bolibompa. Sjunger gör han i bandet ”Carry Nuts”.  Dessutom är han en hejare på att dansa, kunde vi konstatera 2006 då han erövrade bronsmedaljen i Let’s Dance.


Här hjälper Viktor till vid ett av våra anhörigläger.

Viktor på läger.jpg

Viktor på läger2.jpg
Foto: Christina Nemell

 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin