Figge Norling

Skådespelare, regissör och manusförfattare

Figge Norling är en av våra ambassadörer med starkt engagemang. Han hjälper oss med evenemang, föreläser, gör filmer och mycket annat.
 

Din pappa hade alzheimer. Hur upplevde du hans sjukdom?

– Min pappa dog i Alzheimers sjukdom i februari 2016. Jag har alltså sett sjukdomen på nära håll och det var oerhört tufft. Pappa hade det i och för sig väldigt bra på det boende där han var mot slutet, men innan dess var det en väldigt jobbig period när han och mamma gick igenom otroligt mycket ledsamheter tillsammans. Pappa var så väl medveten om sin sjukdom och visste att det bara skulle bli sämre, eftersom det inte finns något botemedel.

Vad skulle du vilja ändra på?

– Jag tycker inte man pratar så mycket om att demenssjukdomarna faktiskt är dödliga. Att alla som får det dör. Det finns inget botemedel. Ska vi ha det så? Jag önskar att alla ville bidra till forskningen för att få stopp på den här läskiga sjukdomen.

Memories2-4.jpg

Foto: Johanna Wulff

Kampanj sep 2015_1-6.jpg

ambassadörer-3.jpg

 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin