Andreas Johnson

Musiker och artist


 

Det värsta med min mammas sjukdom är att mina barn aldrig fick uppleva sin farmor som jag fick uppleva min mamma. Så nu vill jag att vi alla hjälps åt att ge pengar och stöd till den forskning som vi behöver så att min generation får uppleva sina barnbarn. Tack på förhand!

Andreas Johnson-5.jpg

Foto: Paulina Westerlind
 

Andreas mamma började få minnesproblem vid 67 års ålder. Ungefär samtidigt som diagnosen Alzheimers sjukdom kom fick hon en hjärnblödning som påskyndade sjukdomsförloppet. På bara två månader gick hon från att ha lätt alzheimer till att bli gravt demenssjuk. Eftersom hon försämrades så snabbt vårdades hon inte i hemmet så länge utan kom till ett boende söder om Stockholm. De sista åren tillbringade hon uppe i Järvsö där familjen kommer från.

Andreas beskriver sin mamma som omtänksam, varm och humoristisk.
– Hon var en icke dömande människa, värderingar som jag försökt ta med mig.

Både Andreas och hans bror har funderat över ärftlighetsaspekten i Alzheimers sjukdom. Både mammans systrar har drabbats och även mormor och morfar.

– Så att tacka ja till att bli ambassadör för Alzheimerfonden var fullständigt naturligt. Det vore skönt om vi kunde få fram ett botemedel eller åtminstone kunna bromsa sjukdomen. Till år 2050 kommer antalet drabbade att ha fördubblats. Det är inte så långt dit, säger Andreas.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin