stefan sauk

Stefan Sauk

Styrelseledamot

Skådespelare, manusförfattare och producent i Sverige sedan mitten av 1980-talet. Stort samhällsengagemang där han bland annat startat en välgörenhetsorganisation och ett barnhem i Nairobi. Har varit aktiv i Alzheimerfonden sedan 2010.

Du har jobbat i många år för Alzheimerfonden. Varför det?

– Alzheimers sjukdom kallas ibland de anhörigas sjukdom och det är en hemsk resa för alla inblandade. Sjukdomen drabbar många av oss. Räknar man in familj och släkt kommer man upp i närmare tio procent av befolkningen. Jag vill sätta Alzheimers sjukdom på kartan så att forskningen får pengar att arbeta för.

Stefan Sauk är ledamot i Alzheimerfondens styrelse och jobbar engagerat för att väcka debatt kring demensfrågor. Han anlitas flitigt som moderator och föreläsare i ämnet. Tillsammans med Helen Alfredsson startade han 2011 Alzheimerfondens golftävling Hjärnslaget. Den spelas till förmån för alzheimerforskningen och har blivit ett årligt återkommande insamlingsevenemang.

Stefan är också skådespelare med en gedigen rollista i bagaget. Han har medverkat i en lång rad långfilmer, tv-serier, teateruppsättningar och ljudboksuppläsningar.

ambassadörer-4.jpg

Tillsammans med Leif Mannerström kammade Stefan hem 100 000 kronor till Alzheimerfonden.

Helen och Stefan.jpg

Stefan anordnar tillsammans med Helen Alfredsson golftävlingen Hjärnslaget.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin