Alzheimerloppet

Den 9 september 2017 genomfördes Alzheimerloppet i Stockholm för andra gången. 

Loppet ägde rum i perfekt löparväder på vackra Djurgården och lockade ca 380 deltagare. Familjer, vänner och företag deltog i en härlig blandning. Loppets huvudsponsor Vardaga var på plats och berättade som sin verksamhet. De hade även ett mycket uppskattat inslag med röda pappershjärtan där alla deltagare kunde skriva vem de sprang för. En del satte upp hjärtat på en stor fotovägg, andra valde att sätta fast det på sig själva. Det var en fantastisk stämning bland deltagarna och mycket känslosamt vid målgången.

Alzheimerloppet arrangerades av några unga anhöriga, systrarna Julia och Felicia Falck och Hanna Karlsson. Anmälningsavgiften gick oavkortat till Alzheimerfonden.

Alzheimerloppet2017-1.jpgJulia, Hanna och Felicia arrangerade loppet med hjälp av andra volontärer. Foto: Sophie Johansson

Julia & Felicia Falck:
– Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort, säger Felicia Falck. Hennes och hennes syster Julias mamma insjuknade när hon bara var 50 år. Läs mer om systrarna och hennes mamma här.

Hanna Karlsson:
En annan av våra unga ambassadörer som engagerat sig för att sprida medvetenhet om demenssjukdomar är Hanna Karlsson. Så här presenterar hon sig:

– Hej! Jag heter Hanna. När jag var 21 år gammal fick min mamma diagnosen Alzheimers sjukdom, endast 57 år gammal. Jag stod maktlös bredvid och såg min älskade mamma förändras av sjukdomen, och försvinna längre och längre bort från mig. Trots att hon inte längre finns kvar så känns det viktigt för mig att sprida kunskap och försöka göra skillnad, att vända det negativa till något mer positivt och betydelsefullt.
      Att tillsammans med Felicia och Julia anordna Alzheimerloppet känns därför väldigt viktigt, roligt och spännande. Alla intäkter från Alzheimerloppet går oavkortat till Alzheimerfonden.
     

En intervju med Hanna finns här.

Foto: Sophie Johansson

Alzheimerloppet-7.jpg

Tillsammans är vi starka!

Alzheimerloppet-8.jpg
Många sprang ...

Alzheimerloppet-4.jpg
... gick

Alzheimerloppet2017-2.jpg

... eller tog det hela i egen takt.

Alzheimerloppet-1.jpg

Tankarna gick till alla drabbade nära och kära.

Alzheimerloppet-3.jpg

Alzheimerloppet-5.jpg

Alzheimerfondens ambassadör Johan Garpenlöv har sett sjukdomen på nära håll.

Alzheimerloppet2017-3.jpg

Hand i hand mot alzheimer!

Alzheimerloppet2017-5.jpg

De glada vinnarna. Grattis!

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin