Smarta sätt att ge

 

 • Aktiegåva

  Ge en aktiegåva skattefritt

  Som privatperson har du möjlighet att skänka din aktieutdelning skattefritt till ideella organisationer, som Alzheimerfonden. Värdet på gåvan ökar då med 43% eftersom du slipper kapitalskatten. Ta kontakt med din bank eller kapitalförvaltare om du vill skänka din utdelning till Alzheimerfonden, du behöver göra Alzheimerfonden till mottagare (rättighetshavare).

  Tack vare aktiegåvor ökar värdet av din gåva som går till forskning.

  Gör så här:
  Skriv ut och fyll i gåvoblanketten ”Anmälan om Rättighetshavare”.
  Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma..

  Vill du veta mer?
  Kontakta Alzheimerfonden, tel: 020-30 11 30 eller info@alzheimerfonden.se
  Mer information hittar du också på: www.aktiegavan.se

   

 • Engagera ditt företag

  Samhällsengagemang ökar också värdet på ert varumärke.

  Att som företag bidra med finansiering till alzheimerforskning visar på engagemang och omtanke, både externt och internt i en viktig fråga som berör hela samhället. Alzheimers sjukdom är fortfarande en dödlig sjukdom som ingen överlever. Hjälp forskarna via oss att hitta ett botemedel.

  Som företag kan ni på flera sätt stödja oss


  Skänka ett FAST BELOPP och bli en av våra huvudsponsorer.

  Göra en EGEN AKTIVITET. Arrangera en tävling eller ett företagsevent. Starta en egen insamling.

  Delta i VÅRA AKTIVITETER. Vi kommer att anordna en rad evenemang och tävlingar där ditt företag kan visa att ni verkar för ett viktigt samhällsengagemang, t.ex. Alzheimerloppet eller Alzheimerdagen.

  Ni är välkomna oss 020-30 11 30 eller info@alzheimerfonden.se

   

 • Ideellt fondsparande

  Swedbank Humanfond – för dig som vill spara med både hjärna och hjärta.

  Ditt sparande gör skillnad!

  Swedbanks Humanfond är en ideell fond där två procent av fondförmögenheten årligen utdelas till ideella organisationer. Du får dina pengar att växa samtidigt som de stödjer välgörande ändamål som till exempel forskning mot Alzheimers sjukdom.

  Att spara i Humanfond är långsiktigt och ansvarfullt.

  När du börjat spara i fonden så får du ett brev som uppmanar dig att välja vilken organisation du vil stödja till välgörande ändamål.

  • Du betalar ingen fondavgift

  • 2 procent av ditt sparande går till välgörande ändamål

  • Du väljer att stödja alzheimerforskningen

  Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

  Ingen avkastning kommer att utgå ur fonden för förvaltning. Inga andra avgifter som kan påverka fondandelsvärdet kommer heller att tas ut ur fonden.

  Läs mer om Swedbank Humanfond

 • Skattereduktion för gåvor

  Den 1 juli 2019 återinförs skattereduktion för gåvor till ideella organisationer och du som givare kan ansöka om att få skattereduktion upp till 1 500 kr per år. Informationen nedan är från Skatteverkets hemsida och där kan du även läsa mer om lagstiftningen och hitta rättslig information. 

  Ansök om att få skattereduktion  
  Du som givare kan få skattereduktion upp till 1 500 kr per år. För att få skattereduktion för gåvor måste du ha gett minst 200 kr till samma gåvomottagare vid ett och samma tillfälle. Du måste skänka minst 2 000 kronor under året (detta gäller även gåvor under 2019). Det kan vara gåvor till en eller flera godkända gåvomottagare som arbetar med att främja social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning. 

  På Skatteverkets hemsida hittar du mer information om vad skattereduktion för gåvor innebär och vilka förutsättningar som ska uppfyllas för att få skattereduktion. 

  Att tänka på
  Skattereduktionen redovisas i inkomstdeklarationen för det år då du lämnat gåvan. Det innebär att gåvor som du gett under innevarande år redovisas i den deklaration som du lämnar år nästkommande år.

  När du skänkt en gåva till oss och lämnat dina personuppgifter, inklusive personnummer, skickar vi in alla underlag till Skatteverket. Det avdragsgrundande beloppet kommer att finnas förtryckt på din skattedeklaration för nästa år, så var noga med att ange namn, adress, personnummer och gärna även e-postadress, när du ger en gåva. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

  Kontakta givarservice om du har frågor:

  Tel: 08-30 11 30
  e-post: info@alzheimerfonden.se

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin