Andra sätt att ge

 

 • Aktiegåva

  Aktiegåva

  Sedan 2006 kan privatpersoner skattefritt skänka sin aktieutdelning till skattebefriade ideella orgaanisationer som Alzheimerfonden. Sedan 2010 gäller detsamma för fåmansbolag. Värdet på gåvan ökar därmed med 43 procent. Donationen måste göras på särskild blankett innan bolagsstämman har fattat beslut om årets utdelning.

  Gör så här:
  Skriv ut och fyll i gåvoblanketten ”Anmälan om Rättighetshavare”.
  Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma..

  Vill du veta mer?
  Kontakta Alzheimerfonden, tel: 020-30 11 30 eller info@alzheimerfonden.se
  Mer information hittar du också på: www.aktiegavan.se

   

 • Engagera ditt företag

  Samhällsengagemang ökar också värdet på ert varumärke.

  Att som företag bidra med finansiering till alzheimerforskning visar på engagemang och omtanke, både externt och internt i en viktig fråga som berör hela samhället. Alzheimers sjukdom är fortfarande en dödlig sjukdom som ingen överlever. Hjälp forskarna via oss att hitta ett botemedel.

  Som företag kan ni välja mellan olika paketlösningar


  Skänka ett FAST BELOPP under en treårsperiod. Ni som skänker en större gåva blir en av våra huvudsponsorer.

  Skänka ett RÖRLIGT BELOPP under ett år. Samla in pengar genom exempelvis försäljning av en produkt eller tjänst och avsätt en bestämd del till Alzheimerfonden. En annan möjlighet är att avsätta en del av medarbetarnas lön varje månad eller företagets omsättning under ett år.

  Göra en EGEN AKTIVITET. Arrangera en tävling, ett företagsevent, sätt fram en insamlingsbössa eller erbjud tjänster.

  Delta i VÅRA AKTIVITETER. Vi kommer att anordna en rad evenemang och tävlingar, t.ex. golftävlingen Hjärnslaget. Mer information om evenemangen kommer.

   

 • Ideellt fondsparande

  Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då erbjuder Swedbank Robur fondsparande i Humanfonden.

  Genom ideellt fondsparande kan du bygga upp ett sparande, samtidigt som du stöttar vår verksamhet och låter ditt sparkapital bidra till en bättre värld. Alzheimerfonden får två procent av ditt sparande varje år. Du kan månadsspara regelbundet eller göra insättningar lite då och då – välj det som passar dig bäst.

  Humanfond är en svensk aktiefond som förvaltas av Swedbank Robur. Humanfond är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

  Vill du också spara med hjärtat?

  Läs mer om Swedbank Humanfond och Hjärtedagen.

  Läs mer om Fondtorget

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin