Vill du stötta forskningen?

Vi behöver bli många fler som stöttar forskningen kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Vi måste se till att forskningen efter ett botemedel kan intensifieras. Till detta tar vi tacksamt emot din hjälp. Det finns många olika sätt att ge sitt stöd.

Bli månadsgivare

Som månadsgivare ger du forskningen de bästa förutsättningarna. Dina regelbundna gåvor håller nere våra kostnader samtidigt som forskarna mer långsiktigt kan planera sitt arbete. Du som är månadgivare får dessutom vår uppskattade tidning Memories direkt hem i brevlådan, attraktiva erbjudanden från våra samarbetspartners samt våra digitala Vänbrev. 

Elinas mamma var bara 53 år när hon för tre år sedan fick diagnosen Alzheimers sjukdom. Eftersom Elina är sjuksköterska förstod hon vad det skulle innebära, både för mamman och för familjen. Att bli månadsgivare och bidra till forskningen var ett självklart val för Elina.

När mamma fick sin diagnos blev jag månadsgivare hos Alzheimerfonden direkt.

–När mamma fick sin alzheimerdiagnos blev jag månadsgivare hos Alzheimerfonden direkt. Även om det inte hinner hjälpa just min mamma vill jag bidra med något för kommande generationer.

– Om jag själv drabbas i framtiden hoppas jag att det finns ett botemedel. Jag vill också bidra till en ökad förståelse, att folk får veta att även yngre personer kan drabbas av en demenssjukdom, säger Elina.

Elina Wallenberg 250.jpg
Foto: Christina Nemell

Företagsgåvor

Genom att som företag bidra med finansiering till forskning visar ni engagemang och omtanke, både internt och externt, i en viktig fråga som berör hela samhället. En gåva från företaget kostar dessutom dig som företagare mindre än en privat gåva. Kontakta oss redan idag på tel 020-20 11 30. 

 

Thomas Petersson 250.jpg

Thomas Petersson är vd på Euro Accident som sedan 2012 är beskyddarföretag för Alzheimerfonden.

– Jag hoppas att vi kan sprida kunskaperna om alzheimers sjukdom till vår personal och våra kunder. Vi vill hjälpa till att avdramatisera och avmystifiera sjukdomen, säger Thomas Petersson.

Hans engagemang bottnar i egen erfarenhet av sjukdomen då hans pappa drabbades.

Vi hoppas att vårt bidrag hjälper forskningen framåt så att vi i framtiden kan hantera sjukdomen bättre.

– Det tog tid för oss alla i familjen att inse att pappa var sjuk. Han hade många olika symptom, som vi senare förstod bottnade i demenssjukdomen. De flesta av oss kopplar ihop demenssjukdomar med glömska men känner ofta inte till att sjukdomen leder till personlighetsförändringar och många kroppsliga symtom.

Testamente

Via ditt testamente lever din omtanke vidare på ett sätt som kan hjälpa framtida generationer. Du kan testamentera alla eller delar av dina tillgångar till forskningen via oss. Din testamentsgåva kan omfatta kontanter, aktier, fondandelar, fastigheter eller värdeföremål. Kontakta oss gärna för rådgivning på tel 020-30 11 30.

händer 250.jpg

Fler sätt att bidra

Läs mer här.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin