Nationella läger för unga anhöriga

En viktig del i Alzheimerfondens projekt Fight Dementia är läger för unga anhöriga på olika platser runt om i landet. För dessa unga som lever i en utsatt situation med en sjuk förälder, är det helt avgörande att kunna möta andra som lever på samma sätt. Under ett veckoslut i härlig miljö kan de knyta nya kontakter, lyssna på föreläsningar och genom olika aktiviteter som yoga, matlagning och måleri får styrka att gå vidare livet. Läs mer och anmäl dig till årets läger här.

All lägerverksamhet inställd under 2020

Det är med stor sorg vi nu behöver meddela att alla läger under 2O2O måste ställas in på grund det rådande läget under coronapandemin. Hela vårt samhälle har drabbats hårt och nu även vår lägerverksamhet.

Efter att ha rådgjort med Folkhälsomyndigheten och efter samtal med vård- och omsorgspersonal runt om i Sverige har vi känt oss tvungna att ta det svåra beslutet. Vi på Alzheimerfonden och våra medarrangerande kommuner hittar tyvärr inget sätt att genomföra lägerverksamheten efter de restriktioner som alla uppmanas att följa.

Just i denna stund arbetar vi på Alzheimerfonden med att göra ett angeläget och relevant innehåll tillgängligt för er deltagare genom rörlig bild. Vi hoppas kunna erbjuda något av det ni skulle fått ta del av under lägret – föreläsningar av läkare, demenssköterska och unga anhöriga – i inspelad form. Efter att ni har lyssnat på föreläsningen kommer vi att erbjuda ett digitalt möte där ni kan ställa frågor direkt till föreläsaren. Vi försöker också hitta ett sätt där alla ni som skulle deltagit ska kunna boka ett enskilt samtal med till exempel en läkare, Silviasyster, demenssköterska, anhörigkonsulent eller familjejurist.

Under augusti månad kommer vi att gå ut med information om hur ni kan ta del av våra föreläsningar och även boka tid för ett enskilt samtal.

12-15 juni Backåkra (för dig som är mellan 18 och 30 år) - inställt
13-16 juni i Avesta (barnläger 7-17 år med frisk målsman) - inställt
15-18 juni Örnsköldsvik (barnläger 7-17 år med frisk målsman) - inställt
14-17 augusti i Avesta (för dig som är mellan 18 och 30 år) - inställt
21-24 augusti i Örnsköldsvik (för dig som är mellan 18 och 30 år) - inställt
11-14 september i Varberg (för dig som är mellan 18 och 30 år) - inställt

Om du frågor kan du höra av dig till:

Stina Arosenius, 070-616 55 11, stina@alzheimerfonden.se

Katrin Lindholm, 0226-64 58 92, katrin.lindholm@avesta.se

Gudrun Strandberg, 0226-64 57 84, gudrun.strandberg@avesta.se

 

inlägg1.jpg

Läs mer om 2019 års läger i Sjövik för föräldrar och barn här.

Läs mer om 2019 års läger i Backåkra här.

Läs mer om 2018 års läger här.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin