Engagera dig själv och andra

Nästan alla känner någon som är drabbad av Alzheimers sjukdom eller som är anhörig till någon som är det. I dag har cirka 160 000 människor i Sverige någon form av demenssjukdom. Och det blir allt fler i och med att befolkningen blir äldre. 

Av de demensdiagnoser som finns är Alzheimers sjukdom den vanligaste. Så vanlig att alla borde känna till hur man bemöter en som är drabbad och hans eller hennes anhöriga på ett respektfullt sätt. Det är det minsta du kan göra för att göra deras liv lite lättare. Gå på temakvällar, studiecirklar och håll dig informerad. Det är ett bra sätt att bry sig och en bra start på ett engagemang.

Vi på Alzheimerfonden kan göra mycket för att det ska löna sig att bry sig.

Att samla in och ge pengar är en god fortsättning på ditt engagemang. Engagera den förening eller klubb du är med i, grannar, släkt och vänner, kolleger, medarbetare och chefer.

Better now är en av de sajter där du enkelt kan starta en insamling.

 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin