Jättegåvan till Alzheimerfonden stoppas av Riksbanken

2021-12-10

Ett anonymt brev, ett nummer av Svensk Damtidning och en enorm summa pengar i form av gamla 500-sedlar. Det var vad som dök upp i ett stort kuvert med posten till Alzheimerfondens kontor för tre år sedan. Det ansenliga bidraget uppgick till 320 000 kronor, men Riksbanken krävde att donatorn skulle giva sig tillkänna för att de skulle godta de gamla sedlarna.

Det känns inte okej, säger Liselotte Jansson, generalsekreterare för Alzheimerfonden

 

Detta ledde till att jättegåvan fick omfattande mediauppmärksamhet och många tips kom in med vem den anonyma givaren kunde tänkas vara. Idag nåddes vi av det beklagliga beskedet att Riksbanken efter lång prövning beslutat att makulera det behövliga bidraget till alzheimerforskningen.

Lyssna när Alzheimerfondens generalsekreterare Liselotte Jansson blir intervjuad i Radio P4 om Riksbankens bedrövliga beslut.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin