Succéloppis på Villa Rosstorp till förmån för Alzheimerfonden

2020-02-12

Den bitande februarikylan hindrade inte Rönningeborna från att samlas uppe på höjden där den ståtliga byggnaden Villa Rosstorp står och blickar ned över det idylliska samhället. Tidigare har den gula träbyggnaden huserat som äldreboende men har nu stått tomt i snart två år.

6.jpg

I måndags startades dock en stor renovering som skall återuppväcka boendet till liv i vårdbolaget Vardaga´s regim. Det var också dem som kom på den briljanta idén att hålla en stor loppis till förmån för Alzheimerfonden istället för att låta inventarierna och de kvarlämnade ägodelarna från tidigare boenden gå till spillo.

8.jpg

Kön ringlade flera hundra meter upp för backen när Vardaga slog upp dörrarna och uppmuntrade folk att fynda. Prissättningen på sakerna fick man avgöra själv men då alla intäkter oavkortat gick till Alzheimerfonden så uppmanade man kunderna att skänka med hjärtat för hjärnan.

4.jpg

Kaffe, bulle och kaka fanns till självkostnadspris och när dagen var slut hade nästan alla möbler, prylar och tavlor burits hem av nya ägare.

7.jpg

Resultatet av loppisen landade på svindlande 43 299 kr till Alzheimerfonden!

Något vi är mycket tacksamma Vardaga och Rönningeborna för!

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin