Insamling till #omsorgsrörelsen

2020-12-21

#omsorgsrörelsen – ett upprop för äldreomsorgen

Under den pågående pandemin är ingenting normalt. Särskilt inte inom äldreomsorgen. Där finner vi de allra sköraste, de med Alzheimer och andra demenssjukdomar. Det är de som tar den hårdaste smällen, både vad gäller högre dödlighet och tuffare restriktioner.

Därför har vi startat uppropet #omsorgsrörelsen, för att lyfta diskussionen om vad det är för omsorg vi vill ha.

Under detta upprop har vi även startat en insamling i syfte att stödja och underlätta tillvaron för människor med Alzheimer och andra demenssjukdomar, deras anhöriga och omvårdnadspersonalen. Pengarna från insamlingen kommer oavkortat att användas till förmån för verksamheter inom äldreomsorgen. Vi hoppas att den här insamlingen inte bara kan bidra med praktiskt stöd, utan även ge en känsla av kraft och gemenskap för att forma det nya normala.

Insamling till #omsorgsrörelsen – nu är vi nära vårt mål på 1 miljon kronor

Vi kan nu med stor glädje meddela att vi är på god väg att nå vårt mål på 1 miljon kronor. Vi har emottagit ett extra stöd från Postkodlotteriet med anledning av Covid-19 pandemin, vilket vi är mycket tacksamma för. Nu hoppas vi att #omsorgsrörelsen kan bidra till att verksamheter inom äldreomsorgen ska kunna genomföra aktiviteter som förbättrar tillvaron för de drabbade i detta omvälvande läge. Vi återkommer inom kort med mer information till er som arbetar inom äldreomsorgen. Under januari 2021 kommer vi att gå ut med kriterierna och information om vilka verksamheter inom äldreomsorgen som kommer att kunna söka medel från insamlingen. Fortsätt gärna att bidra till vår insamling, så tar vi ytterligare steg mot vårt insamlingsmål. Tack!

Klicka här för att komma till #omsorgsrörelsens insamling.

#omsorgsrörelsens webbinar om lärdomar och nya förhållningssätt inom äldreomsorgen

Den 2 oktober sändes ett kostnadsfritt webbinar om lärdomar och nya förhållningssätt inom äldreomsorgen i coronakrisens spår. Sändningen är ett samarbete mellan #omsorgsrörelsen, Svenskt Demenscentrum och Alzheimerfonden. Se sändningen nedan.

 

Pandeldiskussion våren 2020 om äldreomsorgen

Nu mer än någonsin är allmänhetens blickar riktade mot äldreomsorgen. En sällan skådad uppmärksamhet ger anledning att lyfta viktiga frågor, diskutera vad det är vi vill ha och vad vi kan förvänta oss av äldreomsorgen. Detta är vad #omsorgsrörelsen tog upp i en digital paneldiskussion den 10 juni. Panelen som modererades av Annika Jankell, bestod av Barbro Westerholm, Wilhelmina Hoffman och Liselotte Björk.

Nu eller aldrig! Coronakrisen har satt ljuset på hur svår situationen är. Politikerna måste agera för att ge äldreomsorgen bättre förutsättningar, säger Liselotte Jansson, Generalsekreterare Alzheimerfonden.

Jesper Parnevik, Göran Hägglund, Johan Garpenlöv, Emilia Halldén, Gustaf Wikberg, Hugo Tham och Gun Aremyr gästade seminariet och delade med sig av sina visioner och önskningar.

Diskussionen bland deltagarna i chatten var livlig. Flera hade många kloka synpunkter, visioner och önskningar kring framtidens omsorg.


#omsorgsrörelsen uppmanar alla att föra diskussionen framåt. Använd hashtagen #omsorgsrörelsen i sociala medier och skriv vad du skulle önska för äldreomsorgen när vi övergår till det nya normala.
 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin