Helgen på Såstaholms slott fylldes med glädje och information för par mitt i livet

2020-02-11

Helgen 7-9 februari arrangerade Alzheimerfonden en informationshelg på Såstaholms Herrgårdshotell för par som är ”mitt i livet”, det vill säga under 65 år och där den ena parten drabbats av Alzheimers sjukdom.

IMG_20200208_151502.jpg

Det är många frågor och funderingar som kommer upp när man får en sådan diagnos. Det är inte så lätt att ställa alla frågor till sin läkare vid den årliga kontrollen. Det är kanske också olika frågor som den drabbade respektive sin friska partner har. Det är heller inte lätt att veta vem man ska vända sig till i olika frågor och ofta finns det ingen att ventilera sina tankar med som är i samma situation.

DSC_2025.JPG

Det är mycket viktigt att man får information och svar på sina frågor vare sig man är anhörig eller drabbad.  Frågorna kan omfatta allt som rör sjukdomen, ekonomiska och juridiska frågor, vilken hjälp som finns att tillgå från kommunen eller varför det är så viktigt med kost och motion. Ju bättre information och kunskap, desto bättre kan man planera för framtiden och vad som är viktigt att tänka på för att må så bra som möjligt trots sjukdomen.

IMG_20200208_115149.jpg

Under helgen fick deltagarna många tillfällen till information från läkare och andra specialister och inte minst, möjlighet att tala med varandra och utbyta tankar och erfarenheter.

yoga.jpg

Förutom dessa lite tyngre ämnen fanns det chansen att få avkoppling i form av massage och yoga.

micke anders.jpgmat.jpg

En viktig del under helgens program var att få chansen att träffa andra som befinner sig i en liknande situation och det blev många nya vänskapsband som knöts. Allt inramat i en vacker och lugn miljö med god mat och stor omsorg från Såstaholms härliga personal.

micke hessle.jpg

karin.jpg

stefan.jpg

Det blev en helg att minnas!

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin