En ny rörelse för äldreomsorgen har väckts, det första seminariet arrangeras den 10 juni

2020-06-01

Förra veckan väcktes #omsorgsrörelsen, ett upprop för äldreomsorgen, av Alzheimerfonden. Ambitionen är att lyfta diskussionen om vad det är för omsorg vi vill återgå till. Just nu är ingenting normalt, i synnerhet inte inom äldreomsorgen. Men vad är det normala? Hur ser vi till att det inte blir som förut, att det blir något nytt? Detta är frågor som kommer att tas upp i en digital paneldiskussion den 10 juni kl 10:00. Panelen består av Barbro Westerholm , Wilhelmina Hoffman och Liselotte Björk och modereras av Annika Jankell.

Wilhelmina Hoffman, geriatriker och chef för både Demenscentrum och Silviahemmet som medverkar i panelen under seminariet kommenterar vikten av denna diskussion:

- För en positiv utveckling måste vi öppna dörren på vid gavel till äldreomsorgens förutsättningar och agera.

Det är viktigt att ställa sig frågan vad man önskar möta av omsorgen när man själv står där. Jesper Parnevik , Göran Hägglund , Johan Garpenlöv , Emilia Halldén , Gustaf Wikberg , Hugo Tham och Gun Aremyr gästar seminariet och delar med sig av sina visioner och önskningar.

Liselotte Jansson, Generalsekreterare på Alzheimerfonden säger:

- Just nu är alla blickar riktade på äldreomsorgen. Vi måste förvalta denna uppmärksamhet på bästa sätt. Nu är ett gyllene läge att lyfta frågor om vad vi egentligen vill ha för omsorg och skrida till handling.

#omsorgsrörelsen går ut på att samla diskussionen om vad det nya normala är.

Allmänheten uppmuntras till att använda hashtaggen för att skapa en inkluderande och bred fortsatt diskussion om vad det normala för omsorgen måste innefatta. En insamling på Alzheimerfonden har startats till förmån för särskilda boenden och hemtjänsten.

Anmälan till seminariet görs på www.omsorgsrorelsen.com/konferens

Kontakt

Isak Unfors, medgrundare och facilitator, 073 768 10 70, isak.unfors@omsorgsrorelsen.com

Liselotte Jansson, Generalsekreterare Alzheimerfonden, 070 481 70​ 43, liselotte@alzheimerfonden.se

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin