Marknadsansvarig till Alzheimerfonden

2019-08-19

Alzheimerfonden är en stiftelse som samlar in och delar ut pengar till forskning kring Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Vi ger också stöd till projekt som kan göra det lättare för drabbade och anhöriga att leva med sjukdomen medan forskning efter botemedel pågår. Vi som arbetar på Alzheimerfondens kansli har inte bara engagemanget för vårt arbete gemensamt - vi trivs med att arbeta tillsammans och gör alltid vårt yttersta får att hitta nya vägar fram. Vi är ett mindre kansli med sex medarbetare som sitter i nya, fina lokaler på Vegagatan vid Odenplan. Läs mer på www.alzheimerfonden.se

Om uppdraget:
Som marknadsansvarig blir ditt huvudsakliga uppdrag att fortsätta arbetet med att sätta Alzheimerfonden på kartan genom att öka kännedomen om vårt uppdrag och stärka vår position i samhället. Alzheimerfonden har lyckats få till en väsentlig ökning av omsättningen under senare år och nu är vi redo att ta nästa steg i det arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Driva och bredda insamlingsfunktionen genom att nå ut till fler företag och andra potentiella sponsorer och donatorer.
  • Bidra till att vidareutveckla digitaliseringen och följa utvecklingen inom digital marknadsföring för att ständigt vara i framkant.
  • Utforma och implementera marknadsaktiviteter för att kommunicera och öka spridningen av Alzheimerfondens uppdrag och viktiga funktion.
  • Driva kampanjer/projekt och hitta kreativa vägar för att nå olika målgrupper.
  • Ta fram marknadsmaterial och koordinera seminarier/mässor i samarbete med kommunikatören och övriga kollegor på kansliet.
  • Ansvara för kontakten gentemot Svensk insamlingskontroll och Postkodlotteriet.
  • Diverse andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella, då vi verkar i en föränderlig värld.
     

Din profil:
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom marknadsföring; gärna från Berghs, IHM eller en akademisk examen, samt ett antal års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har gedigen erfarenhet inom digital marknadsföring och vana av att driva målgruppsanpassade kampanjer. Självklart har du ett stort intresse för våra kärnfrågor. Det är meriterande, men inte ett krav, om du har erfarenhet av att ha arbetat i en insamlingsverksamhet. Det viktiga är att du trivs i en roll med många kontaktytor och har en naturlig fallenhet för att bygga relationer och nätverka med andra. 

Dina personliga egenskaper karaktäriseras av att du har en kreativ ådra och att du, på ett kommunikativt och säljande sätt, har förmåga att förmedla ett budskap till andra. Du har förmågan att växla mellan det strategiska och operativa för att hitta optimala lösningar. Du är glad och positiv till din läggning med ett lösningsorienterat sätt och du är inte rädd för att kavla upp ärmarna.

Vi erbjuder:
På Alzheimerfonden kommer du att få möjlighet att göra ett viktigt arbete för att stödja forskning för att bota/behandla ett av våra allvarligaste samhällsproblem som är demenssjukdomar. Demenssjukdomar är de enda av våra folksjukdomar som fortfarande är helt obotliga och till 100 % dödliga. Om vi inte lyckas få fram ett botemedel eller bromsmediciner kommer antalet drabbade att ha fördubblats till år 2050. Utöver detta viktiga arbete kommer du även att få arbeta i en spännande miljö med massvis av intressanta kontakter inom privat, offentlig och ideell verksamhet. Vi är dessutom ett roligt gäng som brinner för att göra skillnad!

Ansökan:
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas så snart vi hittar rätt person. Vi ser därför fram emot din ansökan snarast möjligt, dock senast den 19 september. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsult Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller generalsekreterare Liselotte Jansson, tel. 070-481 70 43.

 

Länk till den här sidan
https://www.signerarekrytering.se/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=81&rmlang=SE

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin