caxton njuki alzheimerloppet hagaparken

Caxton Njuki leder Alzheimerloppet 2019

2019-03-04

Lördagen den 25 maj är det dags att snöra på sig träningsskorna igen och bege sig till Hagaparken i Stockholm. Alzheimerloppet anordnas för fjärde året och intresset för tävlingen fortsätter att öka.  

- Vi vill uppmärksamma Alzheimers sjukdom och samtidigt samla in pengar till det fortsatta forskningsarbetet, säger Caxton Njuki, konferencier och idrottscoach.

Caxton Njuki är en känd profil inom idrott och hälsa. Han driver bland annat Caxton Sports Management som består av ett expertteam med spetskompetens inom olika områden.

Lördagen den 25 maj är han konferencier för den fjärde upplagan av Alzheimerloppet i Stockholm.

- Det är jätteviktigt att uppmärksamma Alzheimers sjukdom. Vi måste prata mycket mer om ämnet eftersom det inte finns något botemedel. Jag har varit konferencier sedan starten, och det är något som jag pratar om – och bär med mig i vardagen, säger han.

Systrarna Julia och Felicia Falck grundade Alzheimerloppet 2015 till förmån för Alzheimerfonden. Deras mamma fick diagnosen Alzheimer när hon var drygt 50 år gammal, och nu vill de vara med och bidra till att hitta ett botemedel så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som dem.

- De kontaktade mig och berättade om Alzheimerloppet. Från att bara veta lite grann om Alzheimers sjukdom via media har jag blivit personligt engagerad. Jag har inga anhöriga som lider av demens, men jag har märker att det är många i min omgivning som är drabbade, säger Caxton Njuki.

Alzheimerloppet är fem kilometer och anmälningsavgiften går oavkortat till Alzheimerfonden. Alla medel är viktiga i kampen mot Alzheimers sjukdom, betonar Caxton Njuki.

- Var med och spring eller gå för hjärnan. Loppet utgår från Tingshusslätten i Hagaparken och du behöver inte vara vältränad för att vara med. Vi har deltagare som går med sina barnvagnar och hundar, säger han.

Caxton Njuki berättar att antalet deltagare stadigt ökat genom åren. Han håller även tummarna att Alzheimerfonden slår förra årets insamlingsrekord.   

- Alzheimerloppet är en folkfest! Jag ska göra mitt bästa för att peppa alla deltagare inför loppet, under – och efter, säger han.

Inte anmäld? Anmäl dig till Alzheimerloppet 2019 här.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin