Alzheimerfonden söker anonym givare efter jättestor gåva

2019-01-29

En enorm summa pengar i ett nummer av Svensk Damtidning. 
Det var vad som dök upp på Alzheimerfondens kontor nyligen. 
Men pengarna kan komma att makuleras – om den generösa givaren inte hör av sig.

Ibland överträffar verkligheten dikten. Det som hände på Alzheimerfondens kontor i Vasastan nyligen låter som en scen ur en film. Ja, inte var det en vanlig dag på jobbet. Det kan Liselotte Jansson, Alzheimerfondens generalsekreterare, intyga till Svensk Damtidning!

– En dag kom ett stort kuvert med posten. När vi öppnade det, fick vi nästan en chock. I kuvertet fanns ett brev, ett exemplar av Svensk Damtidning och en jättebunt sedlar!

Budskapet var tydligt. Pengarna var ett generöst bidrag till att stötta verksamheten och Alzheimerforskningen. Men givaren lämnade inget namn, ingen adress.

Vem är avsändaren?

– Det är ganska sällan vi får anonyma gåvor, men det händer. Oftast är det små summor som sätts in på vårt bankgiro eller postgiro. Visst har det har hänt att vi fått några tusenlappar i ett kuvert, anonymt, men aldrig så här mycket pengar, säger Liselotte Jansson, som nu gör allt för att finna den okände avsändaren.

I ett första steg informerade hon Riksbankens inlösenavdelning, som måste veta var pengarna kommer i från. Givaren uppskattar att pengarna kan komma till riktigt god nytta. Men om inte givaren ger sig till känna, makuleras pengarna. Därefter kontaktade Liselotte Jansson Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– Är det någon som kan hjälpa oss, så är det ju Svensk Damtidning. Eftersom tidningen låg med i kuvertet, kan man ju tänka att givaren har en koppling till Svensk Damtidning.

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall efterlyser nu därför den person som har skickat pengarna:

– Den här enorma summan pengar skickades i ett tidigare exemplar av Svensk Damtidning och det tyder ju på att det är en av våra lojala läsare som är den anonyma givaren. Jag vill också uppmana personen som har skänkt pengarna att ge sig tillkänna till Alzheimerfonden eller till oss. Det är pengar som kan komma att göra skillnad.

Lyckligt slut?

Det är en solskenshistoria, som kan sluta riktigt lyckligt. Förhoppningsvis hör givaren av sig, så att den ovanliga donationen kan gå till forskningen om Alzheimers sjukdom.

Är det du som är den anonyma givaren – kontakta generalsekreterare Liselotte Janssons på: liselotte@alzheimerfonden.se

Läs artikeln i Svensk Damtidning.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin