seniormässan senaste rönen kring alzheimer

Senaste rönen kring alzheimer på Seniormässan i Älvsjö

2018-09-25

Den 2-4 oktober deltar vi på Seniormässan i Älvsjö för att uppmärksamma demenssjukdomar och dess stora påverkan på samhället. Kom förbi vår monter C06:61 och lyssna på forskare och andra experter som berättar om de senaste rönen inom demensforskningen.

På Stora scenen kommer du även att få lyssna till Stefan Sauk och professor Miia Kivipelto, en av världens ledande forskare inom ämnet demens kopplat till livsstil, som berättar om vad fonden har bidragit med samt hur man kan förebygga demenssjukdomar.

Under onsdagen anordnas en spännande reseauktion, ledd av Figge Norling, där stora delar av summan oavkortat går till Alzheimerfonden. Ta chansen att fynda bland både små och stora reseupplevelser och samtidigt bidra till den viktiga forskningen kring alzheimer och andra demenssjukdomar.

 

Program i Alzheimerfondens monter C06:61


2 oktober

11.00 - Ung anhörig som läser en text ur sin kommande bok.
Emilia Halldén delar med sig av sina personliga erfarenheter om hur det är att växa upp med en förälder som har Alzheimers sjukdom.

13.00 - Visst får man baka här? Aktivitet och inflytande på demensboende.
Margarita Mondaca, doktorand och legitimerade arbetsterapeut och arbetar med forskning och undervisning vid Sektionen för arbetsterapi vid Karolinska Institutet

15.00 - Vad är en framtidsfullmakt? Varför behöver alla ett testamente?
Ewa-Maria van der Kwast, kontorschef och affärsutvecklare, Familjens Jurist

 

3 oktober

11.10 på Stora Scen -Stefan Sauk och professor Miia Kivipelto berättar om Alzheimerfonden och hur man kan förebygga demenssjukdomar.

13.00 - Alzheimers sjukdom visst finns det hopp? Att vara närstående vid demens.
Johan Sundelöf, Programchef och utvecklingsansvarig på Betaniastiftelsen, specialist i geriatrik och palliativ medicin. Författare och också en av de ansvariga för utformningen av Silvialäkarutbildningen, en helt webbaserad Masterutbildning om demens för läkare på KI.

13.55 på Stora scen - Reseauktion till förmån för Alzheimerfonden. Buda på fina reseupplevelser.

15.00 - Vad är en framtidsfullmakt? Varför behöver alla ett testamente?
Ewa-Maria van der Kwast, kontorschef och affärsutvecklare, Familjens Jurist.

 

4 oktober

11.00 - Alzheimerfondens viktiga arbete för forskningen. Liselotte Jansson, generalsekreterare Alzheimerfonden.

13.00 - Hur hjälps vi åt när någon i vår närhet drabbas av en demenssjukdom? Varför är det så svårt att prata om?  
Helen Alfredsson F.d. golfproffs och ambassadör på Alzheimerfonden berättar om sin mamma som bara var bara 63 år när hon drabbades av alzheimer.

15.00 - Demenssjukdomen, ett kroniskt långvarigt tillstånd. Vad finns det för behandling, läkemedel och symptomlindring?
Dorota Religa Överläkare, KUS Huddinge. Docent i Geriatrik och Patientflödeschef Kognitiv svikt och demens Tema Åldrande Karolinska Universitetssjukhuset.

Förköp din biljett till Seniormässan här.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin