jorden runt på två år för demensforskningen

Kristian cyklar Jorden Runt på två år till förmån för demensforskningen

2018-08-23

Den 3 september 2018 ger sig Kristian Halfwordson av på en två år lång resa som tar honom genom minst 34 länder på alla 5 kontinenter – en resa på över 40 000 km - på cykel.

Med start i Stockholm går resan först till USA och efter att ha korsat landet, tillbaka till Europa, för att efter att ha passerat Turkiet och Iran, ankomma till Pamirbergen och dess ökända terräng och snabba väderomslag vid rätt tidpunkt. När det hindret övervunnits fortsätter resan genom ”The Stans” och in i Kina för att sedan ta honom söderöver i Asien så långt det går. Enligt plan bör han ankomma Cairns i Australien ungefär ett år efter avfärd. Färden fortsätter sedan genom Nya Zealand, Sydamerika, Västindien och Afrika innan det åter är dags att ankomma till Europa med målet att nå Stockholm 24 månader efter avresa.

Under resans gång kommer Kristian att aktivt samla in pengar till forskningen kring demenssjukdomar.

- Demens är en folksjukdom av epidemiska proportioner och kostar det globala samhället över tusen miljarder dollar varje år. Mängden forskningsmedel som avsätts till området är också skrämmande litet och jag hoppas kunna bidra till att fler får upp ögonen för detta, säger Kristian Halfwordson.

I samarbete med Alzheimerfonden och Dementia Forum-projektet kommer de som vill kunna följa Kristians resa genom världen men också aktivt bidra till att förbättra tillgången på forskningsmedel och kännedomen om detta sjukdomsområde. Målet är att minst samla in 500 000 kr som går oavkortat till Alzheimerfonden, vilka delar ut över 25 miljoner kronor till forskningen årligen.

Dementia Forum som drivs av Swedish Care International kommer också att aktivt se till att sprida kännedom om Kristians resa för att på så sätt öka kännedomen kring problemet med demenssjukdom på internationell nivå. Bland annat kommer Kristian att närvara via videolänk vi nästa Dementia Forum X på Stockholms Slott i maj 2019 för att på så sätt få fler makthavare världen över att engagera sig i frågan.

För att läsa mer om projektet och Kristian besök www.bikefordementia.com för att bidra till insamlingen besök https://se.betternow.org/en/fundraisers/bike-for-dementia.

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin