Välkommen till Alzheimerdagen 2018

2018-07-19

Alzheimerdagen

Den 21 september varje år uppmärksammar vi Alzheimerdagen. Då vill vi rikta fokus på demensproblematiken över hela världen. Siffror från Alzheimer's Disease International visar att det nu är cirka 47 miljoner människor som har en demenssjukdom. Alzheimers sjukdom är den vanligaste. Antalet drabbade väntas öka med nästan 300 procent till år 2050. Var 3:e sekund insjuknar någon, bara i år betyder det 10 miljoner nyinsjuknade. Detta är oerhörda siffror som gör det extra tydligt att behovet av mer forskning efter ett botemedel är akut. 
 

Alzheimerdagen 2018

Fredagen den 21 september kl 09:00-13:00 har du möjlighet att möta experter inom demensområdet som föreläser och upplyser om demenssjukdomar. Dagen hålls på Aula Medica, Karolinska Institutet, Solna.
 

annons-98x360mm-v4-1.jpg

 

Här kan du se hela programmet inför Alzheimerdagen 2018

Program 2018.jpg

 

Tävla om ett studiebesök hos Kognitiv mottagning

När du anmäler dig har du chans att tävla om två platser till ett besök på Kognitiv mottagning i Solna. På Kognitiv mottagning får du träffa några av våra allra främsta forskare. De berättar om sitt arbete och du har chans att ställa frågor direkt till dem på plats. Vi har 30 exklusiva platser som vi kommer kunna erbjuda er som köper en biljett till den 21 september till vårt event på Aula Medica. Allt du behöver göra är att svara på frågan i anmälningsformuläret.  Det kommer gå en buss från Aula Medica kl 13.30 den 21 september och gå åter kl 15.00. Alla vinnare kommer meddelas i september.

Alzheimerdagen Kognitiv mottagning.jpg

Köp din biljett till Alzheimerdagen här

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin