hypergene sponsrar alzheimerfonden

Hypergene: "Därför sponsrar vi Alzheimerfonden"

2017-11-20

De företag som vill förbättra världen och samtidigt tjäna pengar har högst vinstmarginaler, det visar en ny studie från Boston Consulting Group. Hypergene har sponsrat Alzheimerfonden under flera år – och de ser detta bidrag som en del av bolagets tillväxt.

Hypergene är ett techbolag på marknaden för beslutsstöd – med en webbaserad produkt för planering, uppföljning och analys. De har bland annat utsetts till Årets Maratongasell av Dagens industri och har kallats för ett av Sveriges mest innovativa techbolag av Computer Sweden.

– Vi har dubblat tillväxten var tredje år med bibehållen lönsamhet och vi har alltid försökt ha ett hållbart perspektiv på det vi gör. Vi vill ta ansvar gentemot både kunder och medarbetare, men också utifrån hur vi påverkar omvärlden. Då har ett samarbete med Alzheimerfonden känts helt rätt, säger Per Hidenius, vd.

Han förklarar valet av att stödja just Alzheimerfonden med att det blir en förlängning av syftet med Hypergenes produkt, som hjälper företag att fatta bättre beslut.

– Vi tror på att det samhällsansvar som vi tar ska hänga ihop med kärnverksamheten. Dessutom har vi kollegor som har drabbats av Alzheimers sjukdom, vilket gör beslutet ännu enklare, säger Per Hidenius.

Robin Askelöf, Hypergenes marknadschef, håller med och lyfter fram att Världshälsoorganisationen klassar demenssjukdomar som ett av världens största hälsoproblem.

– Vi måste gå till botten med vad som orsakar Alzheimers sjukdom. Om vi inte gör det kommer samhällskostnaderna att öka. Det finns många fonder och organisationer som samlar in pengar till olika sjukdomar, men Alzheimerfonden måste få en större del av kakan till forskning, säger han.

Alzheimerfonden är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Hypergene har stöttat deras forskning kring demenssjukdomar i cirka fyra år. De ställer även upp med sin tid för att bidra till debatten kring Alzheimers sjukdom.

–       Jag var moderator på Alzheimerdagen i år och det känns bra att vi kan ge både tid och pengar till Alzheimerfonden. Men det varierar hur vi stöttar dem. Klart är dock att vi fortsätter att bidra till deras forskning och gärna uppmanar andra att göra samma sak. Förmågan att fatta beslut är avgörande för alla människor – och därför behövs en lösning på Alzheimers sjukdom, säger Robin Askelöf.

 

Följ hela artikelserien om demensproblematiken, läs mer här!

 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin