Hallå där, Stefan Andersson

2017-03-09

Alzheimerfonden har ett samarbete med Athena Nordic som utvecklar produkter för människor med speciella behov, bland annat en spisvakt.

Stefan Andersson, vd för Athena Nordic, hur ser samarbetet med Alzheimerfonden ut?
– Vi har en väldigt naturlig koppling då våra spisvakter är speciellt utvecklade för dem som drabbas och berörs av Alzheimers sjukdom. Av den anledningen så har vi beslutat att en del av intäkterna för varje såld Spisec AddOn går direkt till Alzheimerfonden och forskningen. Många känner inte till det, men drabbade har rätt till att få en spisvakt installerad hemma enligt bostadsanpassningslagen. Installationen är dessutom helt kostnadsfri och hanteras av kommunen.

Varför har ni valt att stötta just oss?
– Det känns jätteroligt att kunna ge något tillbaka, och speciellt då vi vet att alla medel går direkt till forskningen. Vi ser det som början till ett långt samarbete och alla vi som sett och upplevt effekterna av Alzheimers sjukdom vet också hur viktigt det är.

Har ni tagit emot några reaktioner från kunder på samarbetet?
– Absolut, och det känns väldigt bra att uppleva engagemanget och uppskattningen vi får. Det kommer spontant från såväl anhöriga som omvårdnadspersonal och handläggare på Sveriges kommuner.

Läs mer på Athena Nordics hemsida.

 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin