Fyra läger för unga anhöriga

2017-09-08

Tack vare ett unikt samarbete mellan Alzheimerfonden och sju av landets kommuner kunde fyra läger för unga anhöriga genomföras under sommaren 2017.

Två av lägren hölls i Avesta, ett i Luleå och ett i Skåne. Sammanlagt fick 47 ungdomar och unga vuxna samt 9 föräldrar möjlighet att delta.

Syftet med lägren, som hållits sedan 2011, är att ge stöd till barn, tonåringar och unga vuxna som har en demenssjuk förälder. På lägren får de möjlighet att knyta värdefulla kontakter med jämnåriga i samma situation. De kan också ställa frågor till en läkare och lyssna till föreläsningar av demensexperter. Bland annat får de hjälp att ta sig igenom och förstå den snåriga djungeln av rättigheter som den sjuke och anhöriga har.

 

 

alz_calendar alz_calendar_alt alz_contact alz_down_yellow alz_down alz_facebook alz_file alz_forward alz_location alz_magnify alz_message alz_photo alz_quote alz_twitter alz_up_yellow alz_up burgare_kryss burgare close facebook instagram mail pin telefon vimeo heart swish Asset 1 linkedin