Alzheimerloppet

Den 9 september 2017 genomförs Alzheimerloppet för andra gången. Anmälningsavgiften går oavkortat till Alzheimerfonden.


Loppet hålls återigen på Djurgården. Sträckan är 5 km med start vid Sjöhistoriska museet. Man springer, joggar eller går helt i sin egen takt.

Alzheimerloppet arrangeras av några unga anhöriga som har eller har haft föräldrar som drabbats av Alzheimers sjukdom.
4Foto_Christina-Nemell_Alzheimerfonden_beskuren
Julia & Felicia Falck

– Vi vill öka kännedomen om Alzheimers sjukdom och vara med och bidra till forskningen så att framtida generationer slipper gå igenom samma öde som vi har gjort, säger Felicia Falck. Hon och hennes syster Julia har en mamma som insjuknade när hon bara var 50 år. Läs mer om systrarna och hennes mamma här.
 

Hanna-foto-Christina-Nemell_webb    Hanna i tv
Hanna Karlsson

En annan av våra unga ambassadörer som engagerat sig för att sprida medvetenhet om demenssjukdomar är Hanna Karlsson. Så här presenterar hon sig:

– Hej! Jag heter Hanna. När jag var 21 år gammal fick min mamma diagnosen Alzheimers sjukdom, endast 57 år gammal. Jag stod maktlös bredvid och såg min älskade mamma förändras av sjukdomen, och försvinna längre och längre bort från mig. Trots att hon inte längre finns kvar så känns det viktigt för mig att sprida kunskap och försöka göra skillnad, att vända det negativa till något mer positivt och betydelsefullt.
      Att tillsammans med Felicia och Julia anordna Alzheimerloppet känns därför väldigt viktigt, roligt och spännande! Vi är alla tre otroligt peppade, och hoppas att ni vill vara med och stötta oss! Alla intäkter från Alzheimerloppet går oavkortat till Alzheimerfonden.
      Genom att delta i loppet, hjälper ni oss att bekämpa demenssjukdomar och att fler drabbas! Hoppas vi ses!

En intervju med Hanna finns här.


Anmälningar görs via Alzheimerloppets hemsida.
Välkomna!
 


Bilder från förra loppet

 

aP1010727_low

 

aP1010765_low

 

aP1010772_low

aP1010803_low

aP1010826_low Vinnaren Johan Heverius

aP1010881_low

aP1020043_low

 

 

 

givegift.png