Aktiegåvan

Sedan 2006 kan privatpersoner skattefritt skänka sina aktieutdelningar till skattebefriade ideella organisationer med allmännyttiga ändamål. För att göra aktiegåvorna mer tillgängliga organiserar Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, varje år Aktiegåvan tillsammans med flera av dess medlemsorganisationer.

<- Tillbaka

En tusenlapp, som skulle gett 700 kronor efter skatt, blir 1 000 kronor för ett bra ändamål till en organisation som man väljer att skänka sin aktieutdelning till. Värdet på gåvan ökar därmed med 43 procent. Sedan 2010 kan även ägare i fåmansbolag skänka sin aktieutdelning och därmed slippa kapitalskatt. Donationen måste göras på en särskild blankett innan bolagsstämman har fattat beslut om årets utdelning.

Bland medverkande organisationer i Aktiegåvan återfinns såväl stora kända som många mindre. Alla organisationer verkar för att skänkta pengar får växa, arbeta och göra nytta till det specifika ändamål som man arbetar för.

Gör så här:
Skriv ut och fyll i gåvoblanketten ”Anmälan om Rättighetshavare”.
Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma..

Vill du veta mer?
Kontakta Alzheimerfonden, tel: 020-30 11 30 eller info@alzheimerfonden.se
Mer information hittar du också på: www.aktiegavan.se

 


Bli månadsgivare skänk med hjärtat

 

Du skänker dina gåvor enklast via hemsidan. Önskar du personlig kontakt var god ring
020 - 30 11 30.

Ordinarie telefontider helgfria vardagar 08.30 - 16.00
 

 

Alzheimerfonden har 90-konto vilket innebär att insamlade pengar och kostnader kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.